En azından bir tanesi kesin geliyor!

AMD'den gelen açıklama, beklenen canavarlardan en azından birinin bu yıl geleceğini söylüyor!

En azından bir tanesi kesin!

AMD CEO'su Lisa Su'nun, yatırımcılara 2016'da en azından bir yeni konsolun tanıtılacağını işaret etmesi, heyecanla karşılandı. Su, uzun vadede yatırımcılara aslında üç yeni ürünün konsol kategorisine ekleneceğini söyledi ve üçünün de AMD'nin donanımını kullanacağını müjdeledi.

Üç konsol üreticisinin de yeni bir sistem üzerinde çalıştığına yönelik söylentilerin arttığı da düşünülürse, Su'nun bu açıklamasının oldukça mantıklı göründüğü söylenebilir. Ancak Su, konu hakkında daha detaylı bilgi vermesi istendiğinde sorulara cevap vermekten kaçındı; açıklamaların, müşterilerinin kendilerinin yapmalarının daha doğru olduğuna inandığını söyledi.

Su'nun söylediğine göre bu konsollardan biri bu yılın sonlarına doğru ortaya çıkacak. Bir diğeri ise 2017'de sahneye çıkacak. Bu yeni cihazlardan AMD'nin 1.5 milyar dolar gelir sağlaması bekleniyor.

Ayrıca Su, yakın gelecekte PS4 ve Xbox One konsollarının fiyatlarının düşmesini beklediğini de sözlerine ekledi.

Her ne kadar Su'nun açıklamaları ve cevapları, yeni bir konsol için kesin bir açıklama olarak düşünülemese de, üç yeni AMD tasarımının bulunduğu duyurusu, yakın zamanda karşımıza çıkacak yeni sistemler için önümüzde bulunan ipuçlarına önemli bir eklenti sayılabilir...

Okuyucu Yorumları