Microsoft, Windows 8.1 desteğini çekiyor!

Windows 8.1'iniz, bu güncellemeyi yapmadıysanız çok yakında Windows XP'den farksız olacak!

Windows 8.1 ölüyor!

Microsoft, son zamanlarda Windows Phone 8.1, Cortana, Windows 8.1 Update 1 ile kendinden sıkça söz ettirir oldu. Ancak firma, Windows 8.1'le ilgili sert, ancak mecburi bir hamle yapmak üzere.

Windows 8.1 Update 1'in Windows 8.1 için toplu bir güncelleme olduğunu söyleyen Microsoft Ürün Pazarlama Baş Müdürü Ben Hunter'in blog gönderisinde önümüzdeki ayın yamalarının Windows 8.1 Update 1'e dayalı olacağını söyledi. Yani kısacası sistemini Update 1'e güncellemeyenler, önümüzdeki ay herhangi bir güvenlik güncellemesi alamayacaklar. Bir başka deyişle Update 1'siz bir Windows 8.1'in destek açısından şu anki Windows XP'den farkı kalmayacak.

Bu durumun çoğu kullanıcı için bir önemi yok, çünkü Windows Update üzerinden normal güncellemelerle gelen Update 1'i yüklemek için çoğunlukla bir şey yapmanıza bile gerek yok. Ancak her Windows güncellemesini yüklemeyen kullanıcılar (örneğin Windows 8.1 Update 1'e özel sorunlar nedeniyle), çoğunlukla uzun doğrulama süreçleri uygulayan şirketler, sorun yaşayabilirler.

İşin ilginç yanı ise Microsoft'un Windows 8.0'a 8 ay daha destek verecek olması. Bunun nedeni belki de Windows 8.1 Update 1'in çok daha küçük bir güncelleme olması ve Windows Store değil, Windows Update üzerinden sunulması.

Okuyucu Yorumları