Nexus 5X ve Nexus 6P karşı karşıya!

Google'ın iki yeni Nexus'undan hangisi sizin için; hangisini satın almalısınız?

Nexus 5X vs. Nexus 6P!

Google, San Francisco'daki etkinliğinde bir değil iki Nexus birden tanıttı. Nexus 5X, 5,2 inç'lik uygun fiyatlı bir telefon iken Nexus 6P, 5,7 inç ekranlı, daha büyük ve biraz daha pahalı bir telefon. Yeni Nexus'ların farklı kullanıcıları hedefine aldığı açık, peki onları karşı karşıya getirirsek ortaya nasıl bir tablo çıkar?

Nexus 5X ve Nexus 6P karşı karşıya!
Nexus 6P'nın gövdesi üst seviye kalitede

Tasarım

İki telefon arasında Nexus 6P, tamamen metalden oluşan gövdesi ve arka tarafındaki kabartısıyla daha çok dikkat çekiyor. Bu kabartı belki herkesin hoşuna gitmeyecek ancak gövdenin plastik Nexus 5X'ten çok daha iyi göründüğü kesin. Bununla birlikte parmak izi tarayıcısı ve Nexus logosu gibi iki telefonun paylaştığı ortak noktalar da var.

7,3mm kalınlığındaki Nexus 6P, 7,9mm'lik Nexus 5X'ten biraz daha ince.

Nexus 5X ve Nexus 6P karşı karşıya!
Nexus 5X'in renk seçenekleri

Ekran

Nexus 5X'in 5,2 inç'lik ekranı 1080x1920 çözünürlüğe (424ppi) sahip. Nexus 6P ise 5,7 inç'lik ekranında 1440x2560 (515ppi) gibi çok daha keskin bir çözünürlük sunuyor. Ancak Nexus 5X daha küçük olduğundan eksik pikselleri muhtemelen hissetmeyeceksiniz.

Güç ve performans

Güç ve performans

Nexus 5X, 6 çekirdekli Snapdragon 808 işlemci ve 2GB RAM ile geliyor, dolayısıyla işlem gücü konusunda sıkıntısı yok. Ancak Nexus 6P, Snapdragon 810 işlemcisi ve 3GB RAM'iyle 5X'ten daha güçlü. Nexus 6P, bu özellikleriyle Sony Xperia Z5 gibi amiral gemileriyle aynı seviyeye geliyor.

Nexus 6P, 32GB, 64GB ve 128GB depolama seçenekleriyle geldiğinden, yalnızca 16GB ve 32GB boyutlarındaki Nexus 5X'ten daha geniş depolamaya sahip olabiliyor. Bununla birlikte iki cihazda da microSD kartı slotu bulunmuyor.

Nexus 5X ve Nexus 6P karşı karşıya!

Kamera

Nexus 5X ve Nexus 6P arasında önemli bir farkın olmadığı alanlardan bir tanesi, kamera. Her iki telefon da düşük ışıkta iyi performans sunan 12,3MP'lik kameraya sahipler. Ön kamerada ise küçük bir fark var. Nexus 6P, 8MP'lik bir ön kamerayla gelirken Nexus 5X'te biraz daha düşük çözünürlüklü, 5MP'lik bir ön kamera bulunuyor.

İşletim sistemi

Her iki cihaz da Android Marshmallow'un stok sürümünü kullanıyor.

Pil

Nexus 5X'te 2.700mAh'lik güçlü bir pil bulunurken Nexus 6P, 3.450mAh'lik devasa bir pille geliyor. İki telefonun da bir günlük kullanımı rahatça çıkarması bekleniyor.

İki telefon da kabloyu "ters" takmanıza izin veren USB Type-C konektörüyle geliyorlar.

Nexus 5X ve Nexus 6P karşı karşıya!

Fiyat ve çıkış tarihi

Nexus 5X'in yurtdışı fiyatı 379 dolardan başlarken Nexus 6P, 499 dolardan başlıyor. Yani Nexus 6P çok daha pahalı ancak yine de birçok amiral gemisinden daha ucuz. Dolayısıyla Nexus 6P, daha yüksek olan fiyatını kaliteli tasarımı ve yüksek işlem gücüyle haklı çıkarıyor.

Ön siparişe açılan telefonların ikisi de Ekim'de satışa sunulmaya başlanacak.

Okuyucu Yorumları