Rovio'dan, Android'de Oyun Oynamanın Yeni Yolu!

Angry Birds'ün mimarı Rovio, Android üzerinde oyun oynama deneyimini bambaşka bir boyuta taşıyacak yeni hizmeti için günleri sayıyor!

Android'de oyun oynamanın yeni yolu!

Rovio'nun heyecanlı Angry Birds günleri sona ermiş olabilir ancak firma henüz oyun dünyasından ayrılmış değil. Önümüzdeki yıl başlamak üzere alt firma Hatch, Android üzerinde yeni bir üyelik tabanlı yayın hizmeti sunarak telefonlarda oyunların oynanışını değiştirecek.

Kullanıcılar, oynamak istedikleri oyunu indirmek yerine, Hatch uygulamasının içerisinde yayınlanan çeşitli oyunlardan birini seçecek. İlk çıkış anında yaklaşık olarak 100 farklı oyunun sözü verilmiş durumda ve güncelleme veya uygulama içi satın alma aracılığı ile açmaya ihtiyaç olmayacak. Firma, oyunların "oldukça gelişmiş bulut tabanlı sunucu teknolojisi" sayesinde düzgün çalışacaklarının garantisini veriyor.

Ancak Finlandiya tabanlı hizmet, sadece bir zaman geçirme aracı olarak değil, gerçek bir sosyal deneyim olarak kurulmuş durumda. Her şey yayınlandığı için, oyuncular herhangi bir anda katılabiliyorlar ve herhangi bir tek kişilik oyun, oyuncuların birbirleri ile anlaştıkları ve beraber çalıştıkları bir çok oyunculu deneyime dönüşebiliyor. Hizmet, iki farklı seviye ile sunulacak: Reklamlı bir bedava sürüm veya ek avantajlar ile ücretli üyelik.

Firmanın söylediğine göre oyunların geliştiricilerine, oyun üzerinde geçirilen zamana göre ödeme yapılacak. Başka bir deyiş ile bir oyunu ne kadar fazla oynarsanız, geliştiriciler de o kadar fazla para kazanacak.

Bant genişliği kullanımı konusunda ise firma, hizmetin Spotify'a denk olacağını söylemekte...

Okuyucu Yorumları