Sahte Google Alan Adı, Şaşkına Çevirdi!

Adres çubuğunda neredeyse Google'dan farksız görünen bu site, internette dolaşırken gözümüzü biraz daha açmanızı sağlayacak!

Şaşkına çeviren sahte Google!

İnternette nereye gittiğinize dikkat etmiyorsanız, karanlık bir çukura düşme olasılığınız hiç düşük değil. The Next Web, kendi web sitesine gelen ziyaretçilerle ilgili istatistiklere bakarken garip bir görüntüyle karşılaştı.

Sahte Google Alan Adı, Şaşkına Çevirdi!

Google Analytics'te görünen spam bağlantılardan biri, Google'ın bir sitesi gibi görünse de, aslında "G" harfinde küçük bir "sorun" var. Büyük "G" harfinden küçük bir görünüme sahip olan G, bildiğimiz G yerine özel bir karakter kullanıyor.

Sitenin kullandığı bu karakter, Unicode 0262 olarak da bilinen "Latin Letter Small Capital G" ve alan adlarında kullanılabilen karakterler arasında. Bu siteyi açtığınızda ise karşınıza Google yerine xn--oogle-wmc.com, ardından şu web sitesi geliyor:

Sahte Google Alan Adı, Şaşkına Çevirdi!

Spam amaçlı ve şüpheli görünen bu siteyi ziyaret etmenizi önermiyoruz. Bu tür bir alan adının internette dolaşıyor olması, gözümüzü neden her zaman açık tutmamız gerektiğini bir kez daha gösteriyor.

Okuyucu Yorumları