Samsung, 2017'de pil ömrünü çözecek

Samsung, cep telefonların can sıkan pil ömrü sorununu çözmek için kolları sıvadı!

Samsung'dan, pil ömrüne çare!

Şu an akıllı telefonlar arasında kullanıcıları en fazla mutsuz eden konunun başında elbette yetersiz pil ömrü geliyor. Her ne kadar bataryalar geliştirilse, işlemciler güncellense de büyüyen ekran ve daha yüksek çözünürlükle birlikte pil ömrü konusunda çok büyük farklar göremiyoruz. Fakat Güney Koreli şirket, bu konuda büyük çalışmalar yaptıklarını açıklayarak, yeni teknolojiler üzerinde durduklarını dile getirdi. Samsung, planları doğrultusunda 2017 yılında piyasaya süreceği yeni akıllı telefonlarında, özellikle yeni pil teknolojisini kullanmayı hedefliyor.

Samsung, özellikle pil konusuna eğiliyor ve bu bağlamda 700Wh/l enerji yoğunluğuna sahip bataryalardan 2016 sonunda 750Wh/l'ye ve 2017'de de 780Wh/l'ye geçiş yapabileceklerini umuyor, Bunun anlamı, kapasite kaybı yaşamaksızın daha ince profile sahip bataryaları göreceğiz. Bununla birlikte batarya voltajı konusunda da çalışan Güney Koreli şirket, hızlı şarj konusuna da değiniyor. Planlar doğrultusunda hızlı şarj ile 30 dakikada bataryanın yüzde 80'ini doldurmak mümkün olacak. Tüm bunların anlamı, pil ömrü konusunda 2017 yılında ciddi anlamda bir iyileştirme bekleyebiliriz.

Samsung, öte yandan kamera sensörleri üzerinde de ARGE çalışmaları yürütüyor. Yeni kamera sensörlerini fotoğraf kalitesinde herhangi bir dezavantaj yaratmaksızın daha ince profillerde üretme peşinde olan Samsung, böylece merceğin telefonun gövdesinden taşmasını engelleyecek.

Okuyucu Yorumları