Sony Xperia Z1 resmi olarak tanıtıldı!

Sony'nin yeni amiral gemisi Xperia Z1 resmi olarak tanıtıldı! Şimdi gözler Samsung'un Note 3'ünde...

İşte yeni amiral gemisi!

Xperia Z1'i galerimizde yakından görün!

Sony'nin yeni amiral gemisi Xperia Z1, Berlin'deki IFA etkinliğinde resmi olarak ortaya çıktı. Aylar önce Honami ismiyle sızmaya başlayan Xperia Z1'i son sızıntılarda daha yakından görme fırsatı bulmuştuk.

Aynı Xperia Z gibi su geçirmezlik özelliğine sahip olan Xperia Z1, BIONZ resim işlemcisine, 1/2.3 inç kamera sensörüne ve Sony'nin G lensine sahip. 20.7MP'lik bu yetenekli lens, Sony'nin iddiasına göre resim kalitesinde "sıfır kayıpla" 3x yakınlaşmaya izin veriyor.

Xperia Z ile aynı boyutta, yani 5 inç'lik ekrana sahip olan Xperia Z1'in ekran çözünürlüğü 1080p. Ancak telefon, Xperia Z ultra'nın Triluminos panelini kullanıyor. Bu arada cebin cam bölümlerinin önemli bir kısmının alüminyum ile yer değiştirdiğini söyleyelim. Sony'ye göre cep, Qualcomm'un Snapdragon 800 işlemcisiyle geliyor ve 2GB RAM'e sahip. Dört çekirdekli işlemcinin saat hızı ise 2.2GHz. 16GB'lık depolama alanına sahip telefonu microSD yoluyla genişletimeniz mümkün. Cihazın pil kapasitesi 3.000mAh.

Xperia Z1, kamerasıyla öne çıkan bir telefon ve buna yönelik bir dizi uygulamayla geliyor. Bunlar arasında "hızlı paylaşım" uygulamaları, gelişmiş peşpeşe çekim modları, yeni Info Eye uygulaması (Google Goggles benzeri bir araç) var.

Xperia Z1'den sonra sıra, Samsung'un şu ana dek saklamayı başardığı Galaxy Note 3'le tanışmaya geldi. Galaxy Note 3'ün tanıtılacağı Samsung UNPACKED etkinliğinden canlı yayınımızı buradan takip edebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları