Telefonlar, Göz Doktorlarının Da Yerini Alıyor!

Cep telefonlarımızın her işi yaptığı günümüzde, göz doktoru yerine geçmesi de herhalde kimse için sürpriz olmayacak!

Telefonlar, göz doktoru da oluyor!

Akıllı telefonlar kalp atışını ölçebildiklerine göre, neden bunları evde glokom (karasu - göz tansiyonu) hastalığını teşhis etmek için kullanmıyoruz? Cambridge Consultants'ın View başlığının arkasında bu soru yatmakta. Görüşünüzü kontrol etmek için bir hastaneye veya göz muayenesine girmek yerine, sadece telefonunuzu Gear VR benzeri bu başlığa yerleştirmeniz yeterli olmakta. Daha sonra da mobil uygulama parlayan ışık desenlerini kullanarak, glokom hastalığı testini uygulamakta. Basın açıklamasında söylenene göre, uzaktan kumandalı bir Bluetooth cihazı da hastaların ışığı gördüklerinde basacakları bir giriş cihazı olarak görev almakta ve işlem tamamlanmakta.

Bu yöntem, her göz için yaklaşık olarak beş dakika sürüyor ve ortaya çıkan sonuçlar, oldukça direkt ve kolay anlaşılabilir. Hatta bu sonuçları göz doktorunuzla da paylaşabiliyorsunuz. Buradaki fikir, hastalığın geleneksel teşhisinin yerini almaktansa, gelişiminin takip edileceği bir yöntem sunmak.

Cambridge Consultants'daki geliştiriciler, bu yöntemin, özellikle teşhis için gerekli işlemlerin kolaylıkla yapılamadığı gelişmekte olan ülkelerde büyük bir etki yaratmasını bekliyorlar. Sadece 26 dolar olan fiyatı ile bu cihaz, aynı zamanda en ucuz yöntem olarak da karşımıza çıkmakta...

Okuyucu Yorumları