Turkcell'in akıllı okul servisiyle velilerin içi rahat

Turkcell, sunduğu akıllı okul servis yönetimi sistemi ile velilere çözüm getiriyor.

Turkcell'le velilerin içi rahat

Turkcell, ServisCell ile yaptığı işbirliği kapsamında sunduğu akıllı okul servis yönetimi sistemi ile veli, öğrenci, okul, servis firması ve sürücülerin yaşadığı sorunlara çözüm getiriyor. Servis aracı bekleme noktasına gelmeden önce bildirim gönderen ServisCell, ebeveynlerin çocuklarını anlık olarak nerede olduklarını görebilmesini sağlıyor.

Turkcell güçlü altyapısını kullanarak günlük hayatı kolaylaştırdığı teknolojik çözümlerine bir yenisini daha ekledi. Turkcell'in akıllı servis çözümü ServisCell sayesinde veli, öğrenci, okul, servis firması ve sürücülerin ihtiyaç duyduğu tüm çözümler bir arada sunuluyor. ServisCell uygulamasını yükleyen veliler, kullanıcı adı ve şifreleriyle giriş yaparak, okul servisinden ihtiyacı olan anlık bilgileri alabilecek. Türkiye'de bir ilk olan kolay takip özelliği sayesinde veliler uygulamadaki harita üzerinden servis güzergâhını takip edebilecek ve servis içerisini kamera sistemi ile çevrimiçi izleyebilecek.

Turkcell, ServisCell ile velileri belirsiz servis noktalarından; öğrencileri ise servis kaçırma ve soğuk hava gibi olumsuz koşullarda bekleme derdinden kurtaracak. Böylece veliler servis aracının çocukları eve bırakma ve evden alma saatlerinde aranmak istedikleri mesafeyi, sabah ve akşam olmak üzere ayrı ayrı belirleyebilecek.

Güzergah denetimi ve okul sonrası planlama da ServisCell'de

ServisCell sahip olduğu "sesli arama" özelliğiyle de diğer servis takip çözümlerinden ayrılıyor. Okul servis aracının sabah ve akşam gelişleri "sesli arama" yoluyla bildiriliyor. Okul servis aracı okula vardığında ve okuldan çıkış yaptığında velilere, "SMS" yoluyla bildiriliyor. Veliler bildirim tercihlerini arama ve mesaj olarak ayrı ayrı belirleyebiliyor.

ServisCell'in kullanıldığı okul ve servislerden hizmet alan veliler, bir öğrenci için yıllık 100 TL karşılığında bu servisten yararlanıyor. İlk etapta yaklaşık yüz okulda 25 bin velinin kullandığı ServisCell uygulaması sadece çocuklara ve anne babalara değil, servis şirketi ve okul yönetimine de kolaylık sağlıyor. Servis şoförünün önünde yer alan navigasyon tabanlı sürücü ekranı üzerinden öğrenci yoklamaları yapılıyor, belirlenen güzergah doğrultusunda öğrencilerin alınıp bırakılması sağlanıyor. Sürücü ekranı sayesinde etüt planlamaları ve okul sonrası çalışmalar için en uygun güzergah planlamaları yapılıyor.

Okuyucu Yorumları