Twitter, Sildiğiniz Mesajları Silmemiş

Bir güvenlik araştırmacısı, Twitter'ın sildiğiniz direkt mesajları aslında yıllarca sunucusunda sakladığını ispat etti!

Twitter, mesajlarınızı silmemiş!

Twitter, direkt mesajları (DM'ler) mesaj kutunuzdan silmenize izin veriyor. Ancak yeni bir keşif, mesajların firma tarafından yıllardır saklandığını söylüyor.

Güvenlik araştırmacısı Karan Saini, verilerini Twitter'dan indirdiğinde mesajların silinmediğini fark etti. Twitter'ın silinen özel mesajları ne kadar süreyle sakladığı bilinmiyor ancak Saini, bu "hatanın" askıya alınan veya devre dışı bırakılan hesapları da etkilediğini söylüyor. Mesajın iki taraftan silinmesi de durumu etkilemiyor. Bununla birlikte sorunun mesajı sahibinden ve alıcısından başka kimseye göstermediğini belirtmekte fayda var.

Saini'nin bulguları, Twitter'ın şeffaflık girişimleri için olumsuz bir gelişme. Firma, araştırmacının iddiasını yalanlamazken, konuyla daha yakından ilgileneceğini söyledi. Twitter, hukuki yaptırım kapsamında, devre dışı bırakılan hesaplara "çok küçük" bir erişiminin olduğunu iddia ediyor.

Sorunun Mayıs 2017'den bu yana tüm konuşmaları ve direkt mesajları ortaya çıkaran bug kadar ciddi olmadığını da söyleyelim. Bu sorun, geçen senenin sonlarında onarılmıştı.

Okuyucu Yorumları