Xperia Z5 Premium vs. Galaxy S6 Edge+

Sony'nin 4K ekranlı yeni Xperia Z5 Premium'u ile kıvrımlı Galaxy S6 Edge+'ı kapışdırdık!

Xperia Z5 Premium vs S6 Edge+

5 inç'ten büyük telefonlar, artık eskisinden çok daha yaygınlar. Samsung Galaxy S6 Edge+ ve henüz tanıtılan Sony Xperia Z5 Premuim ise büyük ekran piyasasına en son katılan önemli cihazlardan. Her iki telefon da göz alıcı ekranlarla ve bolca işlem gücüyle geliyor. Peki hangisi size göre? Aşağıda yaptığımız kafa kafaya karşılaştırma, karar vermenize yardımcı olacak.

Ekranlar

Samsung'un telefonu, çift tarafı kavisli, gelecekten gelmiş gibi görünen çok şık, 5.7 inç'lik bir ekranla geliyor. Samsung'un müthiş Super AMOLED teknolojisi, renklerin öne çıkmasını sağlarken QHD çözünürlük, geçilmesi zor bir keskinlik sunuyor.

Xperia Z5 Premium vs. Galaxy S6 Edge+

Sony Xperia Z5 Premium ise 5.5 inç'lik ekranında bir ilke imza atarak 4K çözünürlük sunuyor. Telefon bu sayede 806dpi gibi çok yüksek bir piksel yoğunluğuna ulaşıyor ve Galaxy S6 Edge+'ın 518ppi'lik ekranını kolayca geçiyor.

Xperia Z5'in ekranının çok keskin olacağını, ancak S6 Edge+'ın renklerinin muhtemelen daha parlak ve canlı olacağını tahmin ediyoruz. Sonuç olarak karşımızda piyasanın en iyi telefon ekranları duruyor.

Tasarım

Tasarım

Samsung'un cam ve metalden oluşan yeni tasarım dili, Galaxy S6 Edge+'a kaliteli bir görünüm ve tutuş hissi kazandırıyor. Bununla birlikte S6 Edge+'i elinizle kavramak o kadar kolay değil. Bu yüzden ona bir kılıf almak isteyebilirsiniz.

Sony ise Omnibalance tasarımını koruyor. Xperia Z5 Premium, alıştığımız endüstriyel tasarımı sürdürüyor. En önemli fark ise yan tarafta bulunan ve boyutları büyüyen, dairesel home düğmesi. Bu değişikliğin nedeni ise Z5 Premium'un düğmesine eklenen parmak izi tarama işlevi. S6 Edge+'in de parmak izi tarayıcısı var ancak bunu yanında değil, ekranın altındaki home düğmesinde gizliyor.

Xperia Z5 Premium vs. Galaxy S6 Edge+

İşlem gücü

S6 Edge+, Samsung'un kendi geliştirdiği Exynos 7420 işlemci ve 4GB RAM ile tam bir güç deposu. Telefona vereceğiniz görevlerin altından başarıyla kalkmaması neredeyse imkansız.

Sony Xperia Z5 Premium ise ısınmayı seven Snapdragon 810 işlemciyle geliyor. Bu işlemcinin Z5 Premium'da daha stabil bir hale gelmiş olmasını umuyoruz. Sekiz çekirdekli işlemcisini 3GB RAM ile destekleyen Z5 Premium'un 32GB'lık depolama alanı, microSD kart yoluyla 200GB'a kadar genişleyebiliyor.

Kamera

Kamera

Kamera alanında iki telefon da oldukça iddialı. Sony Xperia Z5 Premium, 23MP'lik Exmor RS arka kamerayla geliyor. HDR destekli geniş açılı lens, SteadyShot, SuperiorAuto gibi işlevlere sahip ve 4K video kaydedebiliyor. Ön yüzde ise Sony'nin 5MP'lik Exmor R lensi var. Geniş açılı bu kamera 1080p video kaydedebiliyor.

Galaxy S6 Edge+'taki 16MP'lik kamera, kağıt üzerinde Sony'nin kamerası kadar etkileyici görünmeyebilir ancak Galaxy S6'nınkiyle aynı ve oldukça iyi. Ön yüzde ise 5MP'lik iyi bir ön kamera bulunuyor.

Xperia Z5 Premium vs. Galaxy S6 Edge+

Pil ömrü

Büyük boyutlu ekranlar, pil konusunda endişeler uyandırabilir. İki telefonun da pili sökülmediği için, gün içinde telefonunuzun kendi piline güvenmek zorundasınız.

Samsung Galaxy S6 Edge+'ta 3.000mAh kapasiteli bir pil bulunuyor. Bu pil piyasanın en güçlü pili olmasa da, kablosuz şarj işlevine ve hızlı şarj yeteneğine sahip.

Sony Xperia Z5 Premium'da daha büyük, 3430mAh'lik bir pile yer verilmiş. Ancak 4K ekranın pile aç olacağını tahmin ediyoruz. Cihazda kablosuz şarj özelliği bulunmuyor ancak Stamina modu, piliniz azaldığında onu son damlasına kadar kullanmanızı sağlayabilir.

Okuyucu Yorumları