Apple iPhone / iPod Touch destekli monitör.

Multimedya dünyasının detaylarına 37 kat daha büyük bir pencereden bakmaya kim hayır diyebilir ki?

AOC e2343Fi İnceleme
CHIP Online Notu 98
  • Apple beşiği ile multimedya
  • Etkileyici görüntü kalitesi
  • Çevreci tasarım

Birçok ürününe farklı özellikler ekleyerek rakipleri karşısında avantaj oluşturan ve kullanıcıların dikkatini kendi üzerine çekmeyi başaran AOC, şu günlerde e2343Fi modeli ile gündemde. AOC e2343Fi'ye birkaç metre uzaktan bakıldığında son derece şık ve ince, ancak standart bir LED aydınlatmalı monitörle karşı karşıya olduğunuzu düşünebilirsiniz. Gerçekten de piyano siyahı malzemenin ve 12.6 mm'lik inceliğin mükemmel bir uyumu var. Biraz daha yanına yaklaşıldığında ise ayaklığın normal bir monitöre kıyasla biraz daha oval hatlara sahip olduğunu ve ön kısımda bulunan özel yuvayı gözden kaçırmama şansınız yok. AOC e2343Fi'de yüksek bir ses kalitesi sunulabilmesi için performanslı hoparlörler ayaklık kısmına yerleştirilmiş. 5W gücündeki iki hoparlör, stereo standardında ses üretiyor ve ortalığı kalabalıklaştırmadan birçok küçük boyutlu ses sisteminden bile daha kaliteli bir deneyim yaşatıyor. Hoparlörün gücünden bilgisayar, medya oynatıcı ve konsol gibi cihazları bağlayarak kolaylıkla faydalanabilirsiniz.

Üstün güçten faydalanmak için bir diğer seçenekse monitörün ön kısmında konumlandırılan yuva. Yuvada Apple'ın iPhone ve iPod Touch ailesi kullanılabiliyor. Kullanım sırasında hem şarj gerçekleştiriliyor, hem de dinlediğiniz müzikler monitörün ses sistemi yoluyla size ulaştırılıyor. Asıl fark yaratan noktaysa videolara ve fotoğraflara ortaya geçildiğinde oluşuyor. AOC 2343Fi aynı zamanda Apple iPhone / iPod Touch'unuzda bulunan görsel içerikleri büyük ekranda izleyebilmenizi sağlıyor. Böylece görüntüler cihazların 3.5 inç ekranında 23 inç'e taşınıyor ve görülebilir alan 37 kata varan bir artış sergiliyor. Kolay şekilde özetlemek gerekirse Apple ürününüzde bulunan videoları, fotoğrafları, müzikleri daha büyük bir ekran ve daha güçlü bir ses sistemine aktarmak için AOC e2343Fi'dan daha pratik bir seçenek henüz yok. İçerik aktarımı sırasında aynı zamanda cihazınızın şarjı da gerçekleştiğinden izledikleriniz veya dinledikleriniz asla yarıda kalmıyor. Ön paneldeki tuşlarla cihazınızı kolay bir şekilde kontrol edebilirsiniz.

Görüntü girişi için D-Sub ve HDMI arabirimleri kullanılabiliyor. Öte yandan analog bağlantılarda ses için Line-in'i de kullanabilmek mümkün. İnceliğinden de tahmin edilebileceği gibi monitörde LED aydınlatma teknolojisi kullanılıyor. Benzer ekran büyüklüğündeki tüm ürünler gibi 1920 x 1080 piksel çözünürlük desteği var ve parlaklık 250 kandela. Dinamik kontrast oranının (DCR) 50.000.000:1 gibi yüksek bir değerde olması, monitörün multimedya için ne denli doğru bir seçenek olduğunun açık bir göstergesi. Çevrecilik konusunda da dikkat çekici bir ürün olan AOC e2343Fi'da güç tüketimi kullanım sırasında 34W değerine ulaşıyor.

Özetle

AOC e2343Fi, monitör olarak da değerlendirildiğinde üstün bir ürün. Bilgisayarınızla, medya oynatıcınızla veya konsolunuzla mükemmel bir uyum sağlıyor. Özellikle yer sıkıntısı yüzünden ses sistemini nereye koyacağını düşünenler için biçilmiş kaftan.

Alternatifleri

Eğer Apple kullanıcısıysanız ve nitelikli bir monitör arıyorsanız doğru yerdesiniz.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli AOC e2343Fi
Ürün Markası AOC
CHIP Online Notu
98
Boyut 23 inç
Çözünürlük 1920 x 1080
Kontrast 50.000.000:1
Parlaklık 250 kandela
Güç Tüketimi 34W
Okuyucu Yorumları