Daha güçlüsüne asla ihtiyacınız olmayacak.

1200W güç çıkışı, 80 Plus Gold sertifikası ve yedi yıllık garantisiyle zirve noktasında performans.

Corsair Professional Series AX1200 İnceleme
CHIP Online Notu 95
  • Yüksek güç çıkışı
  • Enerji verimliliği ve güvenlik teknolojileri
  • Üst seviye sistemlere ve overclock'çulara hitap ediyor.

Güç kaynağı seçimi sadece üst seviye için değil, tüm kullanıcılar açısından büyük önem taşıyor. Verimli olmayan ve hatta düzenli bir güç sağlamayan basit güç kaynakları genellikle kendisinin dışındaki donanımların sağlığını tehlikeye atıyor. Corsair'in Professional Series altında konumlandırdığı 1200W'lık model ise bir güç fabrikası gibi çalışıyor ve en güçlü sistemlerin bile ihtiyacına zorlanmadan cevap vermeyi başarıyor. Malzeme kalitesi ve sundukları açısından günümüzün en başarılı modellerinden olan Corsair Professional Series AX1200, aynı zamanda ailesinin de en "güç"lü modellerinden biri.

Corsair Professional Series AX1200'de tamamen modüler kablo sistemi hakim. Kaliteli filelerin içine konumlandırılan ve türüne göre yassılaştırılmış kablolar fazla yer işgal etmiyor ve kasa içi havalandırma sisteminizin en iyi şekilde çalışmasını sağlıyor. Haklı olarak güç kaynağının uzunluğu biraz fazla. Firmanın normal seviyedeki bir güç kaynağı 160 mm uzunluğa sahipken Corsair Professional Series AX1200'ninki ise 200 mm. Büyük kasalar için bir dezavantaj oluşturacağı söylenemez ama 1200W gücü kararlı bir şekilde sağlayacak düzenek için biraz büyük bir hacmin kullanılması gerekiyor. Yüzde 50 (600W) yüklenme durumunda verimliliğini yüzde 90 seviyesinin üzerinde tutabilen ürün elbette 80 Plus Gold gibi önemli bir sertifika ile ödüllendirilmiş durumda. Firmanın 1200W seviyesinde bir de Platinum sertifikasına sahip olan AX1200i modeli de var ancak optimum bir ürün olarak AX1200 daha mantıklı.

+12V kanalı üzerinden 100.4A besleme yapabilen güç kaynağının serinletilmesinden 140 mm çapında ve oldukça sessiz bir fan sorumlu. Diğer güç değerleri ise +3.3V kanalı için 30A ve +5V kanalı için de 30A şeklinde.

Özetle

Corsair Professional Series AX1200'ün standartların üzerinde bir güç kaynağı olduğu apaçık ortada. Aynı güç çıkışını sunabilen ve yine kaliteli bir güç kaynağı arıyorsanız piyasadaki model sayısının bir elin parmaklarının sayısından daha az olduğunu bilmelisiniz. Corsair Professional Series AX1200 güvenilmesi gereken bir model.

Alternatifleri

1200W bir güç kaynağı için kesenin ağzını biraz açmanız gerekiyor. Rakipleri de aynı fiyat seviyesinde ancak Corsair'in biraz daha yüksek fiyatlı olduğunu söylemeliyiz.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Corsair Professional Series AX1200
Ürün Markası Corsair
CHIP Online Notu
95
Güç Çıkışı 1200W
Sertifika 80+ Gold
Modüler Kablo Tamamen
Uzunluk 200 mm
Fan 140 mm
Güvenlik Onayları UL, CUL, CE, CB, FCC Class B, TÜV, CCC, C-tick
Okuyucu Yorumları