10.1 inçlik tabletler arasında dikkat çekiyor

10.1 inçlik tabletler arasında dikkat çeken Ezcool Smart Ten, uygun fiyatlı iyi bir örnek.

Ezcool Smart Ten İnceleme
CHIP Online Notu 79
  • Özelleştirilmiş tasarımı
  • Beklentiyi karşılayan performans
  • Kameraların konumu

Tam boyutlular, miniler, uygun fiyatlar, 3G'liler, Wi-Fi'lılar derken özellikle son zamanlarda tüm dikkatleri üzerine çeken tablet savaşlarına şahit oluyoruz. Her ne kadar piyasada fazla seçenek olması tablet sahibi olmak isteyenleri zor bir eleme sistemine sokuyor olsa da, ortaya çıkan sonuç oldukça memnun edici. Zira piyasada ürün çokluğu olması rekabeti de beraberinde getiriyor haliyle ve kullanıcılar bütçelerine uygun tablet bulabiliyorlar. Tam boyutlu tabletler arasında yer alan Ezcool Smart Ten de uygun fiyatlı ürünler arasında yer alıyor. Sahip olduğu özelliklerinin yanı sıra tarz sahibi tasarımıyla kendi kategorisindeki pek çok üründen kolaylıkla ayrılabilen Ezcool Smart Ten'in şimdi bu özelliklerine yakından bakalım.

10.1 inç büyüklüğünde bir ekranın sahibi olan Ezcool Smart Ten, IPS bir panele sahip. 1280x800 piksel çözünürlüğünde ekran çözünürlüğü sunan tablet, IPS ekranı sayesinde aynı anda beş farklı noktadan dokunuşu algılayabiliyor. Web sitelerini gezerken, uygulamalarda dolaşırken veya oyun oynarken rahat bir kullanım sunan ekranın video gösterimlerinde de başarılı bir performans sunduğunu söyleyebiliriz. Ekranının hemen sağ üst kısmında 0.3 megapiksel değerinde bir ön kamera bulunduran Ezcool Smart Ten, gövdesinin arka kısmındaysa 2.0 megapiksellik kamerasıyla bizi karşılıyor. Arka gövdesiyle özelleştirilmiş bir tasarıma sahip olan Ezcool Smart Ten, pürüzlü plastik gövdesiyle ve kenarlarına doğru yuvarlatılmış hatlarıyla rakipleri arasında farklılık yaratmayı başarıyor. Sağ kenarında bağlantılarına yer verilen tabletin bu kısmında mini USB, mini HDMI ve microSD kart arabirimleri bulunuyor.

Üzerinde Android 4.1 Jelly Bean işletim sistemi yükle şekilde gelen Ezcool Smart Ten, Google Play üzerinden Android uygulamalara erişebilmenize olanak tanıyor. Sahip olduğu 16 GB'lık depolama kapasitesiyle pek çok uygulamaya yer açabilen tablet microSD kart desteğiyle birlikte bu alanı 32 GB daha arttırabilmenize olanak tanıyor. 1.6 GHz hızına ulaşabilen Rockchip çift çekirdekli işlemcisi, 1 GB DDR3 belleği ve dört çekirdekli Mali 400 grafik işlemcisi ile performansıyla beklentilerimizi karşılayan Ezcool Smart Ten, inceliği ve hafifliğiyle de tüm gün yanınızda taşıyabileceğiniz bir ürün olarak öne çıkıyor.

Özetle

Sahip olduğu teknik özellikleri bir kenara, farklı ve özelleştirilmiş tasarımıyla pek çok rakibinden ayrılmayı başaran Ezcool Smart Ten, uygun fiyata iyi bir tablet almak isteyen kullanıcıların beklentilerini karşılayacaktır.

Alternatifleri

Son zamanlarda isminden fazlaca bahsettiren Ezcool, 10.1 inç boyutlu tabletlerinin yanı sıra mini tablet kategorisinde de ürün sunuyor. Eğer küçük ekranlı tablet arıyorsanız Ezcool'un mini tabletlerine bakabilirsiniz.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Ezcool Smart Ten
Ürün Markası EZCOOL
CHIP Online Notu
79
İşletim SistemiAndroid 4.1
İşlemciRockchip RK3066 Dual Core
İşlemci Hızı1.6 GHz
Ekran TeknolojisiIPS
Ekran Boyutu10.1 inç
Ekran Çözünürlüğü1280 x 800 px
Grafik İşlemciMali 400 Quad Core
Bellek (RAM)1 GB
Dahili Depolama16 GB
Arttırılabilir Depolama32 GB
Ön Kamera0.3 MP
Arka Kamera2.0 MP
Wi-FiVar
NFCYok
3GYok
GPSYok
LTE (4G)Yok
BluetoothYok
MicroSDVar
HDMIVar
USBVar
Boyutlar160.2 x 262 x 10.4 mm
Ağırlık583 gr.
Okuyucu Yorumları