Wi10 ne kadar iyi bir hibrit?

Bir zamanların Netbook'ları 2'si 1 arada tablet PC'lerde hayat buluyor. Peki Wi10 bunlardan biri mi?

CHIP Online Notu 63
  • Ucuz fiyat
  • Uygun teknik altyapı
  • Rahat kullanım
  • Dış kaplama tasarımı
  • Tablet/PC butonu
  • Çok sayıda alternatifi mevcut

Bir zamanların netbook kategorisini 2'si 1 arada tablet PC'lerle yeniden görüyoruz. Bu cihazların kullanım mantıkları basit: Kompakt boyut, günü kurtaracak performans ve rahat kullanım. Elbette bunun yanı sıra düşük fiyat etiketleri de onları cazip kılan bir diğer seçenek. Netbook'lar hatırlarsanız benzer özellikleri sunuyordu, fakat elimizdeki hibrit modeller buna ek olarak bir de yalnızca tablet olarak kullanılabilmeleriyle de çekici duruyorlar. Peki, bugün inceleyeceğimiz Hometech Wi10 ne kadar çekici? İncelemeye başlayalım...

Şaşırtmayan altyapı

Şaşırtmayan altyapı

Hemen baştan söyleyelim, Hometech Wi10'u şu an piyasada 660 TL civarında fiyat etiketiyle bulmak mümkün. Bu kategoride yakın fiyata ürünler de bulabilirsiniz. Bu fiyat kategorisinde Hometech Wi10'u rakiplerinden ayıran teknik alt yapıya ilişkin herhangi bir farkı yok açıkçası. O nedenle fark yaratmadığını baştan söylemek gerek. Ancak uygun fiyata evde kullanabileceğiniz; internete girmek, yazı yazmak, film izlemek ve müzik dinlemek gibi ihtiyaçları karşılayabileceğiniz bir cihaz arıyorsanız, Hometech Wi10 bir alternatif olabilir.

Ayrılabilen ekranıyla tablet olarak da kullanılabilen cihaz, Windows 10'la geliyor. Böylece onu normal bir bilgisayar olarak kullanabiliyor, -az önce de bahsettiğimiz gibi- Windows işletim sistemli bir PC'de yapabileceğiniz işlemleri yapabiliyorsunuz.

Hometech Wi10, Intel Atom işlemciyle geliyor. Bu gibi ürünlerde sıkça gördüğümüz 1.33 GHz frekansında çalışan Z3735F işlemciyle çalışan cihaz, 2 GB RAM, 32 GB dahili hafıza ve Intel HD grafik birimlerinin sahibi. Tablet ekranı ise 10.1 inç boyutunda. Ekranın IPS olması sevindirici. Çözünürlük ise 1280x800 piksel seviyesinde.

Hometech Wi10'un bataryası da diğer teknik birimleri gibi gayet ortalama. 7000 mAh'lik bir batarya ile gelen cihaz, bu bataryasıyla kullanım şeklinize göre 3 ila 5 saat arası pil performansı gösteriyor.

2'si 1 arada

2'si 1 arada

Hem tablet hem dizüstü bilgisayar şeklinde kullanılabilen Hometech Wi10'u, bu iki formu arasında dönüştüren şey ekranın altında yer alan buton. Ekranın altındaki butona basarak ekranı yerinden sökebiliyor ve tablet gibi kullanabiliyorsunuz. Fakat buton iyi çalışmıyor, kenarına bastığınızda buton içeriye sıkışıyor, işi zorlaştırıyor. Ayrıca burada bir butona ihtiyaç yok; başka modellerde ekranı direk çekerek kolaylıkla sökebiliyorken, bize Hometech biraz işi zorlaştırmış gibi geldi.

Hometech Wi10, ağırlığı ve boyutlarıyla ideal. Cihaz klavyesiyle birlikte 1.82 kilogramken, tablet olarak da yaklaşık 500 gramlık bir kütleye sahip. Cihazda yer alan bağlantılar ise tahmin edilebileceği gibi ekranın çevresine toplanmış. Burada kulaklık, microSD kart yuvası, microUSB ve güç girişini görebiliyoruz. Ekranın üst kısmındaysa güç butonu ile ses düğmeleri yer alıyor. Ayrıca iki adet de tam boyutlu USB 2.0 portu var. Bunlar da klavyenin çevresinde bulunuyor. Ayrıca cihazda hem önde hem arkada 2 MP'lik kamera yer alıyor.

Hometech Wi10'un klavyesi güzel, rahat kullanıma sahip. Öte yandan touchpad de cihazın boyutlarının el verdiği ölçüde büyük. İkisi de genel olarak iyi çalışıyor.

Son olarak Hometech Wi10'un genel görünümünden bahsedelim ve incelememizi noktalayalım. Cihazın yüzeyi, bulunduğu fiyat kategorisinden tahmin edilebileceği gibi plastik. Buraya kadar her şey yolunda. Belki dokunduğunuzda verdiği his değil, ancak görünüm itibariyle hiç beğenmediğimizi söylesek yeri doğrusu. Zira sırt yüzeyinde yer alan logolar öbeği, cihazın görünümünü baltalıyor. Bu anlamda yakın fiyata biraz daha şık modeller bulmanın mümkün olduğunu söylemek gerek.

Özetle

Hometech Wi10, uygun fiyata günlük işleri yapmak için evde bir bilgisayar arayanlar tarafından ilgi çekici bulunabilecek bir cihaz. Tablet olarak kullanılabilmesiyle de işleri kolaylaştıran cihaz, tasarımıyla ise daha şık modeller karşısında zayıf duruyor. Teknik kadrosu ve fiyatıyla da rakipleriyle arasında fark yaratmayan Wi10, bu tip bir cihaz satın almayı düşünenler tarafından alternatifler arasında yer alabilir.

Hometech Wi10'un fiyatı 663 TL civarında.

Kimler Almalı

Uygun fiyata evde kullanabileceğiniz; internete girmek, yazı yazmak, film izlemek ve müzik dinlemek gibi ihtiyaçları karşılayabileceğiniz bir cihaz arıyorsanız, Hometech Wi10 bir alternatif olabilir.

Alternatifleri

Hometech Wi10'a alternatif olarak daha uygun fiyata REEDER W100i modelini de bulabilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Hometech Wi10
Ürün Markası Hometech
CHIP Online Notu
63
Genel
İşletim SistemiWindows 10
İşlemciIntel Atom Bay Trail Z3735F
İşlemci Hızı1.33 GHz
Çekirdek Sayısı4
Ekran ve Grafik
Ekran10.1 inç
Ekran PaneliIPS
Çözünürlük1280 x 800 px
Grafik İşlemciIntel HD Graphics
Bellek ve Depolama
Bellek (RAM)2 GB
HDD32 GB
Optik SürücüYok
Bağlantılar
USB 2.02
HDMIVar
VGAYok
BluetoothVar
Kart OkuyucuVar
Boyutlar x x mm
Ağırlık1,82 kg
Okuyucu Yorumları