Kingston'ın 512 GB'lık minik devi testte!

Kingston'ın 512 GB'lık minik devi ne seviyede bir performans gösteriyor?

CHIP Online Notu 95
  • Üst seviye performans
  • Ömür boyu garanti
  • Su, darbe ve sıcaklığa karşı dayanıklı yapı
  • Erişilmesi yüksek fiyatı

SD kartlar özellikle fotoğraf ve video içerikleri üretenlerin olmazsa olmaz depolama birimi. Kingston'dan belirli zamanlarda bize ulaşan ürünlerini inceleme altına alıyor ve bu süre içerisinde bizler de fotoğraf ve video içerikleri üretirken bu ürünleri kullanıyoruz doğal olarak. Bugün inceleyeceğimiz ve ağustos ayında tanıtılan Kingston'ın 512 GB GB'lık Class 10 UHS-I SD kartını da bir süredir kullanıyoruz. Şimdi bakalım Kingston'ın yüksek performans iddiası taşıyan bu kartı bizlere neler sunuyor.

Geniş kapasite

Geniş kapasite

DSLR makineler ve HD video kayıt cihazları için hem performans hem yüksek kapasite ile gelen Kingston 512 GB Class 10 UHS-I kartı, özellikle geniş kapasitesiyle dikkat çekiyor. 512 GB'lık kapasitesiyle, aktif video ve fotoğraf çekenlerin ihtiyaç duyduğu geniş kapasiteyi sağlayan kart, elbette farklı kapasite seçeneklerine sahip modellerle de bulunabiliyor. 16, 32, 64, 128 ve 256 GB'lık seçenekleri de raflarda görmek mümkün.

Yeni nesil Ultra High Speed Class 1 anlamına gelen UHS-I ile çok yüksek hızlarda kayıt yapabilen bu SD kart, özellikle Full HD ve 3D video çekimleri için ideal çözüm olarak karşımıza geliyor. Eğer 4K ile ilgileniyorsanız Kingston'ın bunun için de bir çözümü var; onun için UHS-I Speed Class 3 U3 SD kartlarını incelemek gerek.

Üst seviye performans

Üst seviye performans

Kingston, bu kartıyla saniyede 90 MB okuma, yine saniyede 45 MB yazma hızı yakalanabileceğini söylüyor. Biz de elbette bunu ölçümlemek için kartı teste tabi tuttuk. Aldığımız sonuçlara göre özellikle yazma noktasında daha yüksek performans gösterdiğini gördüğümüz kart, bizlere saniyede 90 MB okuma ve saniyede 76 MB yazma performansı sundu. Bu anlamda performansıyla gayet memnun kaldığımız kart, sanıyoruz ki şu sıralar yüksek hızda bir SD kart arayanları da memnun edecektir.

Özetle

Kingston zaten depolama çözümleri konusunda başarısını kanıtlamış bir marka. Bu anlamda kullanıcılarının güvenini halihazırda kazanmış olan Kingston, bu ürünüyle de takipçilerini memnun edecektir diye düşünüyoruz. Karttan aldığımız sentetik test sonuçları kartın gayet performanslı çalıştığına işaret ederken, biz de aktif olarak kullandığımız süre içerisinde karttan bir hayli memnun kaldık.

Kingston 512 GB Class 10 UHS-I'ın fiyatı ise 1299 TL.

Kimler Almalı

DSLR fotoğraf makinesi için yüksek kapasitede ve yüksek hızda bir SD kart arayanlar Kingston'ın 512 GB GB'lık Class 10 UHS-I bu modelini rahatlıkla tercih edebilirler.

Alternatifleri

Eğer 512 GB'lık modeli hem fiyat hem de kapasite olarak beklediğinizin üzerindeyse, aynı modelin 16'dan 256 GB'a kadar olan aralıklarda farklı modellerini de inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Kingston 512 GB Class 10 UHS-I
Ürün Markası Kingston
CHIP Online Notu
95
Kapasite 512 GB
Okuma Hızı 90 MB/s
Yazma Hızı 45 MB/s
Class 10
Garanti Ömür boyu
Boyutlar 24 x 32 x 2.1 mm
Okuyucu Yorumları