USB 3.1 Type-A ve Type-C bir arada!

USB 3.1 Type-A ve Type-C'yi bir araya getiren microDuo 3C'yi teste aldık.

CHIP Online Notu 91
  • Çift başlı tasarım
  • İyi performans
  • Beş yıllık garanti süresi
  • Kompakt çözüm
  • Rahatlıkla kaybolabilir
  • Bir miktar ısınıyor

USB 2.0'lardan USB 3.0'lara geçiş süreci biraz sancılı ve uzun olmuş olsa da, USB 3.1'lere geçiş sanki bir nebze daha hızlı olacak gibi. Zira USB 3.1 portlarına masaüstü bilgisayar anakartlarında rastlamanın yanı sıra dizüstü bilgisayarlarda da görüyoruz. Bugün elimizdeki cihaz da bu konuya tamamen uygun. Kingston'ın DataTraveler ailesinin yeni üyesi microDuo 3C modeli, yalnızca USB 3.1 desteği göstermekle kalmıyor, öte yandan bunu Type-C'ye de taşıyor.

Minik tasarım

Minik tasarım

DataTraveler microDuo 3C, çift taraflı bir USB bellek. Üzerinde hem Type-A hem Type-C portu bulunduran cihaz, böylelikle hem PC'ler hem MacBook'lar için uygun yapıda. Çift başlıklı olmasına karşın oldukça küçük boyutlara sahip olan cihaz, Type-C noktasını plastik bir kapak altında saklıyor. Bir kenarında da kaybolmaması için anahtarlık halkası bulunduran microDuo 3C, çok küçük olduğu için rahatlıkla kaybolabilir. O nedenle onu bu halka yardımıyla anahtarlığınıza bağlamanız yerinde olacaktır.

Performans

Performans

İncelediğimiz modeliyle 32 GB'lık kapasiteye sahip olan microDuo 3C, ayrıca 16 ve 64 GB'lık sürümleriyle de kullanıcılara sunuluyor. Yaklaşık 31 GB'ı kullanılabilir durumda olan kapasitesiyle hızlı erişim sağlayan microDuo 3C, saniyede 100 MB okuyabiliyor ve yine saniyede 15 MB veri yazabiliyor. Biz cihaza CrystalDiskMark'la uyguladığımız test sonucuna göre sıralı okumada saniyede 120 MB, sıralı yazmada ise saniyede 24.50 MB sonuçlarına ulaştık. Bunlar ışığında da cihazın beklenen performansı sunduğunu söylemek güç değil. Bunlar USB 3.1 Type-A tarafından aldığımız sonuçlardı. Elbette cihazı bir de Type-C portuyla mercek altına aldık.

Type-C portunu MacBook üzerinde Blackmagic uygulamasıyla test ettiğimizde aldığımız sonuçlar saniyede 115 MB okuma ve 46 MB yazma noktasındaydı. Böylelikle cihazın her iki portuyla da bizi memnun ettiğini söyleyebiliriz.

Özetle

Kingston'ın daha önce de hem USB 3.0'lı hem microUSB'li benzer modellerini görmüştük. Bu defa USB 3.1 Type-A ve Type-C portlarını bir araya getiren Kingston, diğer ürünlerdeki tecrübesini microDuo 3C'ye de aktarmayı başarmış. Tasarım ve performansı pekiştiren microDuo 3C, iyi bir USB 3.1 çözümü olarak beğenimizi kazandı. Elbette cihazın çalışırken alüminyum yapısından ötürü biraz ısındığını ve küçük boyutlara sahip olmasıyla rahatlıkla kaybolabilir yapıda olduğunu da söylemek lazım. Bunlar dışında, rahatlıkla tercih edilebilir. Elbette bunda Kingston'ın 5 yıllık garanti desteğinin öneminin de büyük olduğunu söylemek lazım.

Kimler Almalı

USB 3.1 Type-A ve Type-C portlarını bir arada sunan bir USB bellek arayanlar microDuo 3C'yi tercih edebilirler.

Alternatifleri

Eğer cep telefonu ve bilgisayarınızla aynı anda kullanmak istediğiniz bir USB modeli arıyorsanız Kingston DataTraveler microDuo 3.0'ı önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Kingston DataTraveler microDuo 3C
Ürün Markası Kingston
CHIP Online Notu
91
Arayüz USB Type-A, Type-C
Kapasite 32 GB
Okuma Hızı 120 MB/s
Yazma Hızı 24.50 MB/s
Garanti 5 yıl
Boyutlar 29 x 16 x 8.4 mm
Okuyucu Yorumları