Office ile mükemmel uyum

Publisher 2002’nin yeni sürümü, özellikle baskı ve web için daha sofistike çözümler üretme ve Office araçlarıyla daha çok uyum sağlama üzerine odaklanarak geliştirilmiş.

Microsoft Publisher 2002 İnceleme
CHIP Online Notu 72

Diğer Office araçlarında olduğu gibi bir Görev Panosuna sahip (Task Pane) olan yazılımın 24 nesneye kadar depolayabilen panosu ise rahatlıkla bir scratchboard olarak kullanılıp işleri hızlandırabiliyor. Ancak akıllı etiketlerde durum o kadar iç açıcı değil. Çünkü Publisher içinden akıllı etiketlerin kullanımı diğer Office uygulamalarına göre biraz zayıf kalıyor. Internet tabanlı özelliklere de ağırlık veren yazılımda yaratılan web sayfalarında HTML daha sonradan düzenlenmek için tekrar açılabiliyor. Ancak tekrar düzenlemeyi sağlamak için dosyaya eklenen XML kodlar dosyayı çok fazla şişiriyor. Yazılım her ne kadar üst düzey yayıncılık paketleri ile aynı kulvarda olmasa da ofset baskı için film üretmekte popülerliği de giderek artıyor.Bu sürümde 12 farklı spot renge kadar destek sağlanıyor ve spot renkler ile process renklerin karışık bulunduğu belgeler de yaratılabiliyor.

Özetle

Microsoft Publisher 2002, artık diğer Microsoft Office araçları ile daha iyi bir uyum içinde çalışabiliyor. Öğrenilmesi zor olmayan ve ekonomik bir yayıncılık yazılımı arayan küçük ölçekli işletmelere göre bir yazılım.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Microsoft Publisher 2002
Ürün Markası Microsoft
CHIP Online Notu
72
Okuyucu Yorumları