Pentium4 C serisi işlemciler için i865PE desteği

MSI’ın PE Neo2 ürünü, yeni nesil 800 MHz FSB hızında çalışan işlemcileri destekleyen ve üzerinde i865PE chipsetini barındıran bir anakart. PE Neo2 hem sahip olduğu zengin özelliklerle, hem de kapsamlı yazılım desteğiyle derhal dikkatimizi çekti.

MSI PE NEO2 İnceleme
CHIP Online Notu 77

USB konnektörlerinden tutun da SATA kabloları ve çeviricilerine, ince IDE kablolarından RAID sürücülerine, hatta 6 adet yazılımdan oluşan bir pakete kadar, ne ararsanız bu anakartla birlikte geliyor. Chipsetin üzerinde fan bulunması, CoreCell chip sayesinde sıcaklık ve gürültü düzey denetimine izin vermesi de ürünün sağladığı avantajlar arasında. Bu sayede sistem ısısını kontrol altına alıp fanın dönüş hızını ayarlamak, gürültü oranını optimum seviyeye indirmek imkanı doğuyor. ICH5/R chipseti sayesinde SATA, RAID ve USB 2.0 teknolojilerine de sahip olan PE Neo2’nin, Gigabit Ethernet ve AGP 8x desteğini de göz ardı etmemek lazım.

Özetle

Her ne kadar i865PE chipseti bir performans sıçraması sağlayamasa da, PE Neo2 yeni nesil Intel işlemciler için iyi bir seçenek oluşturuyor.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli MSI PE NEO2
Ürün Markası MSI
CHIP Online Notu
77
Okuyucu Yorumları