Yeni Ubuntu burada...
23 Nisan 2009, 14:07

İndirin: Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope hazır!

Selçuk İslamoğlu
Çikolata renkli Linux'un yeni sürümü ve kardeşi Kubuntu indirme bağlantıları ve değişiklerle burada
İndirin: Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope hazır!
Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope daha bir kahverengi
Yeni Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope bugün görücüye çıktı. Linux 2.6.28 çekirdeğinin getirdiği yeniliklerle, kablosuz aygıtlar için yeni sürücü desteği geliyor. Ayrıca yeni çekirden ext4 dosya sistemini de beraberinde getiriyor. Her ne kadar eski ext3 dosya sistemi halen varsayılan olarak kullanılsa da, kullanıcılar daha hızlı açılış zamanı ve performansı yeni ext4 ile yakalayabilir.

Ayrıca Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope ile birlikte gelen arabirim de yenilendi. Gnome 2.26, Evolution e-posta istemcisi artık MAPI destekliyor. Gnome 2.26 ayrıca çoklu monitör desteği ve klavye kısyaollarıyla zenginleştirilmiş.

Ubuntu 8.10'a göre köklü değişiklikler olduğunu söyleyemesek de denemeye değer. Tabii ki 3 yeni "kahverengi" tema da sizleri bekliyor. Yeni Ubuntu, CHIP Online farkıyla ilk olarak sizde...

İndirmek için:

Tabi Gnome yerine KDE sürümü olan Kubuntu 9.04 Jaunty Jackalope sürümünü de aşağıdan indirebilirsiniz.

İndirmek için:

Ayrıca Ubuntu'yu Windows'un üzerinde de rahatlıkla kurabilirsiniz. Windows'unuzu ve dosyalarınızı tehlikeye atmadan veya disk bölümlemesi ile uğraşmadan sanal bir disk üzerinde deneyebilirsiniz. Sizin için bunu nasıl yapabileceğinize dair bir galeri hazırladık. Galeriye gitmek için aşağıdaki bağlantıya tıklayın.

iPhone ve iPad kullanıcıları!
CHIP Online uygulamasını yüklemek için tıklayın!

RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 39 yorum
12345678Sonraki
Ziyaretçi yazmış:
Ubuntu'yu denemek amacıyla kurdum fakat kullanımı zor geldi bana. Windows daha iyi ama arada dağlar kadar fark yok bence. Önümüzdeki birkaç yıl içinde yaygın bir işletim sistemi olarak karşımıza çıkacağı kesin görünüyor*

Yayginmi google bir gir milyonlar kullaniyor ubuntuyu
18 Haz 2009  11:54Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
23 Nis 2009 17:43:32
"evet arkadaşlar full sürümü kurdum ve denedim"

full sürüm mü? başka bir şey kurmuş olmayasınız?
12 May 2009  15:37Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
"CHIP Online Notu: Tabii ki yayınlanır. Hiç bir şey "insanlik ugruna maddiyat beklenmeden yapilmis bir is" değil ne yazık ki. Bu malesef sizlere gösterilen veya sizlerin görmek istediğiniz taraf... Ubuntu dahil olmak üzere neredeyse tüm Linux dist'lerinin maddi kaynakları teknik destek, sürücü satışları veya toplu sözleşmelerdir. Çıkan her yeni sürüm, yeni ihtiyaçlar ve daha fazla teknik destek demektir. Bu düşünceniz çok nayif, lakin işin aslı hiç de size gösterilen taraf olmadığını da, görmeniz gerekir. Burada tabii ki Ubuntu'nun yaptığını küçümsemiyoruz, sadece tarafsız olarak ne gördüğümüzü yazıyoruz."

Linux forum sitelerinden bedava-özgürce destek alabilirsiniz. sadece lisansla satılan linux dagıtımlarında teknik destek, para ile verilmektedir. sürücü satışları, donanımcılar tarafından yapılır/yazılır ve dağıtılırlar. biri çıkar ve linux için sürücü yazarsa, bunun için bedel isteyebilir-doğal hakkıdır. Debian manifesto'sunu okursanız, içinde barındırdığı tüm uygulamaların özgür oldugunu görürsünüz. bütün kaynak kodları açıktır ve yapabilen/isteyen herkes tarafından değiştirilip, geliştirilebilirler. Linux'un ayakata kalmasının ve bu kadar büyümesinin tek nedeni "insanlik ugruna maddiyat beklenmeden yapilmis bir is" olmasındandır. eğer böyle olmayıp, düşündüğünüz şekilde işler yürüseydi... kimse geliştirmeye katılmayacak, herkes beni ilgilendirmez diyecek, linux'un bütün dağıtımları paralı olacaktı. biliyorsunuz Linux Çekirdeği kimsenin tekeli altında olmasın diye korunmuştur.
12 May 2009  15:33%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
Ziyaretçi yazmış:
KDE 4.2 yi içine dahil ettiler mi acaba ?
----
Kubnutu 9.04; KDE 4.2.2 ve kernel 2.6.28 ile geliyor
30 Nis 2009  13:29Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
Ubuntuyla kubuntu arasındakı fark ne ?
------
Ubuntu Gnome masaüstü yöneticisi kullanıyo, Kubuntu ise KDE
30 Nis 2009  13:25Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
12345678Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

Qnap Turbo NAS TS-879 Pro

WD TV Live 2011

Qnap Turbo NAS  TS-879 ProTest Merkezi'mize Tesan tarafından yollanan bu NAS cihazı, oldukça çok yönlü bir ürün.
10 Şubat 2012 Cuma
WD TV Live 2011Western Digital'in yeni medya oynatıcısı WD TV Live 2011'i inceledik.
09 Şubat 2012 Perşembe

LG P990 Optimus Speed

Asus Zenbook UX31E

LG P990 Optimus SpeedAndroid platformunu kullanan LG Optimus 2X, test merkezimize konuk oldu.
08 Şubat 2012 Çarşamba
Asus Zenbook UX31Eİnce ve hafif... Üstelik masaüstü bilgisayarlarla yarışacak donanıma sahip. İşte Asus Zenbook...
07 Şubat 2012 Salı
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

Web hosting'de kampanya!

Sınırsız cpanel hosting...

Alan adı kaydı, web hosting ve sunucu ihtiyaçlarınıza tek elden hesaplı çözümler!

Hemen Tıklayın

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

2012'nin cep bombaları!

2012'de çıkması beklenen, hakkında en çok konuşulan 15 cep bombasını bir araya getirdik!

diğer galeriler...

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

Dijital Fotoğraf Kursu

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

CHIP Dergisi: Şubat 2012

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu