AVG'den Microsoft'a: Morro bizi bozmaz!

AVG, Microsoft'u gelecek yıl piyasaya süreceği bedava anti-virüs Morro konusunda uyardı...

Bedava anti-virüs dersi!

AVG,yaptığı bir açıklama ile Microsoft'u gelecek yıl piyasaya süreceği Morro kod adlı anti-virüs yazılımı konusunda uyardı. Bedava anti-virüs yazılımı konusunda tecrübeli olan güvenlik devi, Microsoft'un, ürünün piyasaya çıktıktan sonra yapılacak güncellemeler ve müşteri hizmetleri konularının çok fazla masraf yapması gerekeceğini iddia etti.

Bilindiği gibi Morro, Microsoft tarafından gelecek yıl ücretsiz olarak piyasaya sürülecek. AVG CEO'su J.R. Smith tarafından yapılan açıklamada dikkat çeken en önemli detaylardan biri de, Morro'nun Microsoft'un güncelleme politikasından zarar göreceği iddiası. Smith'e göre Microsoft, eğer yazılımını aylık yama paketleri ile güncellemeyi düşünüyorsa, bu durum büyük güvenlik riski anlamına geliyor.

CHIP Online yorumu:
AVG CEO'sunun yaptığı açıklama biraz da "Morro bizi bozmaz" tadında... Ama dünyanın en büyük yazılım devi Microsoft'un ücretsiz bir anti-virüs sunması bizce diğer bedava anti-virüs üreticileri için olabilecek en kötü durum. Bunun yanında Microsoft'un, Morro'yu aydan aya güncelleyecek kadar acemi olacağını da pek düşünmüyoruz.

Okuyucu Yorumları