18 yaş sınırı artık bir engel değil...

Microsoft'un Windows mağazasında artık +18 içerikler de var... İşte mağazaya giren ilk +18 isimler.

+18 iddiası gerçek oldu!

Ekim ayında sizlere duyurduğumuz Microsoft'un PEGI 18 olarak nitelendirilen yetişkin içerikli oyunları Windows Store üzerinden satacağı iddiası, artık gerçek oldu. Avrupa sunucularında aktif olarak çalışacak olan sistem, firma için bir ilk anlamına da geliyor.

"Windows üzerinde bulunan zengin oyun yelpazesi için atılmış çok önemli bir adım daha" diyen firma, yine de "ESRB M" damgalı oyunların, PEGI 18'lerden daha önce sistem üzerinde satılmaya başlaması ile ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadı. An itibarıyla Windows Store'un Avrupa sunucularında; Take Two'nun bombası olan "Grand Theft Auto IV" ve CD Project RED'in çok ses getiren oyunlarından bir tanesi olan "The Witcher 2" gibi yapımlara ulaşmak mümkün. Her iki oyun da PEGI 18 damgasına sahip ve bugüne kadar herhangi bir şekilde Windows Store üzerinden satışa sunulmamışlardı.

Pek tabi ailelerin konu hakkında endişe edileceği de düşünülmüş durumda. Dileyenler, Windows Strore üzerinden yetişkin içerikli oyunlara ulaşımı rahatça engelleyebiliyor, küçük yaştaki çocukları istemedikleri yapımlardan uzak tutabiliyor...

Okuyucu Yorumları