2018'de zararlı saldırıları rekor sayıya ulaştı

2018 yılında meydana gelen zararlı saldırıları, rekor sayıya ulaştı!

2018'de zararlı rekoru kırıldı

SonicWall tarafından yapılan yeni bir araştırma, 2018 yılında 10.52 milyar malware saldırısı ile rekor bir sayıya ulaşıldığını ve siber saldırılar ile hedefli saldırıların sayılarının ciddi bir şekilde arttığını gösteriyor.

Firmanın 2019 SonicWall Siber Tehdit Raporu (Cyber Threat Report) dünya genelinde bir milyondan fazla algılayıcı aracılığı ile toplanan bu bilgiye derin bir bakışı da içeriyor.

Spoiler, PortSmash, Foreshadow, Meltdown ve Spectre gibi yan-kanal saldırılarına yol açan açıklıkların ardından Sonic Wall'un tehdit araştırmacıları, işlemci açıklıklarının hem yazılım hem de donanım teknolojileri için giderek artan bir tehlike olduğunu belirtmekteler.

Firmanın Real-Time Deep Memory Inspection'ı (RTDMI – Gerçek Zamanlı Derin Bellek İncelemesi) aynı zamanda 2019 yılında 74290 yeni saldırı türevi belirlediler ve bunlar çok yeni, eşsiz ve kompleks olmalarından dolayı bulundukları sırada bir imzaya sahip değillerdi.

Ağ savunmaları daha karmaşık hale gelirken, artık gizlenmek için standart olmayan portları hedefleyen saldırıların belirsizliği de daha fazla artmakta. SonicWall, 700 milyonun üzerinde malware saldırısını inceleyerek, malware saldırılarının %19.2'sinin standart olmayan portları kullandığını ve bunun da yıl bazında %8.7 artış anlamına geldiğini buldu.

Hemen her boyuttaki firma, Microsoft Office ve PDF dosyaları gibi güvenilir dosya türlerini kullanıyorlar. Ancak siber suçlular artık bu güvenilir dosyaları kullanarak geleneksel güvenlik duvarlarını aşarak malware iletimine başvuruyorlar.

SonicWall'un multi-engne sandbox hizmeti 2018 yılında 47000'den fazla PDF ve neredeyse 51000 Office dosyasında tehdit yakaladı. Çoğu antivirüs yazılımının bu dosyalar içerisinde saklı kötü amaçlıları belirleyememesinden dolayı bu da giderek büyüyen bir problem olarak gözüküyor...

Okuyucu Yorumları