2024 Yılında Oynayabileceğiniz En İyi PS5 Oyunları

En İyi PS5 Oyunları 2024 listesi ile karşınızdayız. Yeni piyasaya sürülecek Playstation 5 oyunlarını beklerken, 2024 yılında oynayabileceğiniz en güzel oyunları sizin için derledik.

2024 Yılında Oynayabileceğiniz En İyi PS5 Oyunları

En İyi PS5 Oyunları 2024 listesi ile pek çok farklı oyun önerisi sunuyoyoruz. Sony, Playstation 5'i piyasaya süreli neredeyse 4 yıl oldu ve her sene oyun kütüphanesi hızla büyümeye devam ediyor. Her sene olduğu gibi 2024'te de konsola gelmesi dört gözle beklenen birçok oyun var. Midgar'ın ötesine Cloud ve çetesiyle yolculuk edeceğimiz Final Fantasy 7 Rebirth, efsanevi Silent Hill serisinin en başarılı oyunlarından biri olan Silent Hill 2'nin yeniden yapımı, Nioh serisinden tanıdığımız Team Ninja'nın elinden çıkan Rise of the Ronin ve daha birçok oyun sene içinde bizlerle buluşacak.

İşte bu heyecanlı bekleyişi sürdürürken, 2024 yılında Playstation 5'te oynayabileceğiniz en güzel oyunlardan birkaçını sizin için seçtik. Küçük bir not olarak; oyunların hepsi yalnızca Playstation'a özel değil, ancak bunları oynarken zamanın nasıl geçtiğini anlayamayacaksınız.

1. God of War Ragnarok

God of War Ragnarok, 2018'de piyasaya sürülen God of War'un devam oyunu. Selefindeki olaylardan birkaç yıl sonra geçen bu tek oyunculu destan, bir kez daha Spartalı Kratos ve oğlu Atreus'u konu alıyor. Ancak bu kez ikili, Dokuz Diyar'ın yıkımına yol açacağı kehanet edilen büyük bir savaş olan Ragnarok'a hazırlanıyor.

2. Marvel's Spider-Man 2

Marvel's Spider-Man 2 kusursuz bir süper kahraman deneyimi sunuyor. Efsanenin ilk iki oyununu başarılı bir şekilde temel alan bu PS5 oyunu, bize hem Peter hem de Miles'ı oynanabilir karakterler olarak sunarak New York'ta bir kez daha serbestçe dolaşmamıza imkan veriyor.

3. Horizon Forbidden West

Mükemmel grafiklere sahip bir açık dünya ve hikaye tabanlı macera arayışındaysanız Horizon Forbidden West'ten başkasına bakmanıza gerek yok. Sizin için en iyi PS5 oyununu ararken açık dünya, anlatı odaklı bir macera arayışındaysanız, Horizon Forbidden West'ten başkasına bakmayın. Horizon Zero Dawn'daki harika olan her şeyi geliştiren ve genişleten Aloy'un yeni macerası, inanılmaz derecede güzel, sürükleyici ve heyecan verici robot-dinozor aksiyonlarıyla dolu.

4. Returnal

Returnal, roguelike türüne geliştirici Housemarque'ın imzası olan 'bullet hell' yaklaşımını getiriyor, bu da bir yere girdiğinizde ne bekleyeceğinizi asla bilemeyeceğiniz, sadece öldüğünüzde baştan başlamak zorunda kalacağınız anlamına geliyor. Bununla birlikte, PS5 3D Ses ve DualSense'in tüm özelliklerinden tam olarak yararlanan heyecan verici hikayesi sayesinde, muhtemelen "son bir kez daha deneyeyim" düşüncesiyle denemeye devam edeceksiniz.

5. Resident Evil Village

Resident Evil 7'deki olaylardan birkaç yıl sonra geçen Village'da baş karakter Ethan kaçırılan kızını bulmak amacıyla bir Doğu Avrupa köyünü keşfe çıkıyor; ancak köy sakinleri, pek de misafirperver değil. Selefine göre daha aksiyon odaklı olan bu devam oyunu, an be an oynanışıyla klasik Resident Evil 4'e bariz bir şekilde benziyor.

6. Gran Turismo 7

Gran Turismo 7, GT6 ve GT Sport'taki içerik eksikliğini ve zayıf kalan görselliği gidererek yarış simülasyonu serisini eski ihtişamına kavuşturuyor. GT7, büyüleyici yarış simülasyonunun en iyi yaptığı şeyi tekrar yapıyor: muhteşem bir sürüş deneyimi ile bir sürü içerik sunuyor ve bunların hepsi son derece keyifli ve cezbedici bir kullanıcı deneyimi ile bir araya getiriliyor.

7. Disco Elysium: The Final Cut

Birçok RPG oyunu, oyuncuya bir seçim noktasında çeşitlilik sunduğunu iddia eder, ancak bu genellikle "iyi bir şey" veya "kötü bir şey" yapmaktan ibaret olur. Ancak Disco Elysium işleri bu kadar basite indirgemeyen bir polis simülatörü. Uyuşturucu ve alkol bağımlılığı nedeniyle hafıza kaybı yaşayan polisimiz, asılmış bir adamın cinayetini çözme arayışında iyi ya da kötü ahlaki değerler arasındaki grinin tüm tonlarını keşfediyor.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

2024'te Oynanabilecek En İyi Futbol Oyunları - Futbol Tutkunları Buraya!

En iyi hikayeli video oyunları (2024): Sıkı senaryoya sahip 8 oyun

En iyi korku oyunları 2024 - "Ben korkmam" diyenleri bile tir tir titretecek

En iyi FPS oyunları 2024: Tüm stresinizi atacağınız en iyi FPS oyunlarını listeledik

En iyi multiplayer oyunları: Arkadaşlarınızla doyasıya eğleneceğiniz en iyi multiplayer oyunları

En iyi açık dünya oyunları 2024! Birbirinden keyifli popüler açık dünya oyunlar

En iyi bedava oyunlar: Bedava oynayabileceğiniz mükemmel oyunlar

En iyi 10 savaş oyunu (2024 güncel liste)

2024'ün en iyi Roblox oyunları! Yaratıcı, eğlenceli, sürükleyici

2024'ün en iyi strateji oyunları! Birbirinden iyi 8 oyunu listeledik

En iyi PC oyunları (2024 güncel liste)

2024 Yılında Oynayabileceğiniz En İyi Mobil Oyunlar

2024'te oynayabileceğiniz en iyi Playstation 4 oyunları

İnternet olmadan oynayabileceğiniz en iyi mobil oyunlar