2024'ün en iyi MMORPG oyunlarını listeledik! Rol yapın, arkadaşlarınızla eğlenin

MMORPG türünün, video oyunları arasındaki yeri başkadır. Online olarak pek çok oyuncuyla beraber oynayabildiğiniz MMORPG'lerin raconunda "rol yapmak" olduğunu da unutmamalısınız. İşte 2024 yılında oynanabilecek en güzel MMORPG oyunları.

2024'ün en iyi MMORPG oyunlarını listeledik! Rol yapın, arkadaşlarınızla eğlenin

2024'ün en iyi MMORPG oyunlarını listeledik! En iyi MMORPG'ler sadece geniş dünyalar sunmakla kalmaz, aynı zamanda birlikte eğlenebileceğiniz canlı topluluklar da sağlar.

Bu oyunlar her türlü şekil ve boyutta olabilir. Geniş açık dünya sandbox'larından daha doğrusal, hikaye odaklı işlere kadar, en iyi MMORPG'ler en iyi tek oyunculu oyunlar kadar çeşitlidir. Bir MMORPG'yi oynarken, gerçek oyuncularla beraber grup kurmak çok eğlenceli olsa da isterseniz oyunu tek başınıza da götürebilir, oyun için hazırlanmış öykünün tadına varabilirsiniz. Sizin için 2024 boyunca oynanabilecek en güzel MMORPG oyunlarını listeledik.

1. World of Warcraft

Asla yaşlanmayan bir MMORPG arıyorsanız, World of Warcraft piyasaya çıktığı ilk günden beri oyuncuların ilgisinin odağı oldu. Warcraft dünyasının her gün zenginleşen öyküsüyle beslenen World of Warcraft, büyüler, kılıçlar, oklar ile bezenmiş çok heyecanlı görevler sunuyor.

2. EVE Online

İnsanoğlu medeniyetinin yarattığı en karmaşık, derin ve sürükleyici video oyunlarından biri olan EVE Online'ı İzlandalı CCP firması geliştiriyor. Oyun dünya çapında o kadar çok fanatiğe sahip ki, sadece EVE Online tek başına İzlanda'nın yıllık ihracat gelirinin yarısını sağlıyor. Elbette, İzlanda'nın görece küçük bir ülke olmasının da bunda payı ama bu oyunun çok başarılı olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Uzayda geçen oyunda, geminizle beraber verilen görevleri yerine getirip kademe atlamaya ve güçlü bir şirket kurmaya çalışıyorsunuz. Bunun için de savaşmak, ticaret yapmak, madencilik yapmak, üretim yapmak, keşifler yapmak gibi çok farklı görevler gerekiyor. EVE Online'ı tam anlamıyla öğrenebilmek için on saate yakın bir tutorial bitirmeli ve sonra oyun içinde 1-2 ay acemilik çekerek pişmelisiniz. Ancak ondan sonra, oyunda tehlikeli bölgelere açılıp gerçek maceralara ulaşabiliyorsunuz.

3. The Elder Scrolls Online

Bethesda'nın ünlü Elder Scrolls evreninde geçen MMORPG çok geniş bir dünya sunuyor. Büyücülükten, savaşçılığa istediğiniz karakteri yaratabilir ve Elder Scrolls dünyasının bitmek bilmez siyasi çatışmaları arasında savaşlara, maceralara katılabilirsiniz. Bethesda'nın oyunu sürekli güncel tuttuğunu ve yeni içerikler eklediğini de unutmayın.

4. Star Wars: The Old Republic

Star Wars evreni bu güne kadar iki kez MMROPG oyunu piyasaya sürdü. İlk oyun, Star Wars: Galaxies ne yazık ki, çok iyi bir oyun olmasına rağmen, hayatına devam edemedi. Ardından gelen The Old Republic ise daha büyük ilgi gördü ve bugün sürekli gelişen, zenginleşen bir oyun evreni olarak hayatına devam ediyor. Star Wars öyküsündeki tüm zengin materyali içinde barındıran oyunda, her köşe başında başka bir macera sizi bekliyor. Oyun boyunca bazen ihanetlerle, bazen kahramanlıklarla karşılaşacaksınız ve kendinizi öyküsüne kaptıracaksınız.

5. Star Trek Online

Star Trek evrenini seviyorsanız, Star Trek Online'a hayran kalacaksınız. Son derece sürükleyici ve detaylı öyküler içeren oyunda küçük bir yıldız gemisinin kaptanı olarak hayatınıza başlayıp dev gemileri kumanda ettiğiniz bir oyun deneyimi yaşıyorsunuz. Hem uzayda, hem gezegenlerde gemi mürettabatınızla görevlere çıkabiliyorsunuz. Çok detaylı bir RPG mekanizması olan oyun gerçek bir bilimkurgu festivali yaşatıyor dersek yanlış olmaz. Şiddetle tavsiye ediyoruz.

6. Lord of the Rings Online

Tolkien'in Lord of the Rings romanından uyarlanan MMORPG oyunu, bu fantezi dünyası içinde maceradan maceraya koşmanıza imkan tanıyor. Ücretsiz olarak oynayabileceğiniz oyunda bazı özellikleri açmak için aylık abonelik ücreti istenebiliyor ama ücretsiz olarak da son derece doyurucu bir oyun deneyimi sunuyor.

7. Albion Online

Sizi çok yormayacak, çok ağır ve stresli savaşlara sürüklemeden, tatlı tatlı crafting yapıp sonra da birkaç ufak çatışmayla öykünün devam etmesini sağlayacak bir oyun arıyorsanız, Albion Online bunlardan biri değil. Her ne kadar grafikleri onun çok "tatlı" bir oyun olduğu yanılgısını yaratsa da, çok çetin PVP ve PVE çatışmaların yaşandığı bir oyun. Oyunda başarılı olabilmek için de, kendinizi sürekli geliştirmeli, yeni silahlar ve ekipmanlar üretmeli, yeteneklerinizi geliştirmelisiniz.

8. New World

Amazon'un oyun piyasasında söz sahibi olmak için büyük yatırım yaparak geliştirdiği New World, alışıldık bir MMORPG olmasa da, sandbox tarzı bir oyun olarak zevkle oynanan online bir oyun. Amerikanın keşfedilmesi dönemini anlatan oyunda, 1600'lü yılların savaşlarına katılıyorsunuz, yerleşimleri düşman saldırılarından koruyorsunuz ya da heyecalı görevlere çıkıyorsunuz. Şans vermeniz gereken sürükleyici bir oyun.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

2024'te Oynanabilecek En İyi Futbol Oyunları - Futbol Tutkunları Buraya!

En iyi hikayeli video oyunları (2024): Sıkı senaryoya sahip 8 oyun

En iyi korku oyunları 2024 - "Ben korkmam" diyenleri bile tir tir titretecek

En iyi FPS oyunları 2024: Tüm stresinizi atacağınız en iyi FPS oyunlarını listeledik

En iyi multiplayer oyunları: Arkadaşlarınızla doyasıya eğleneceğiniz en iyi multiplayer oyunları

En iyi açık dünya oyunları 2024! Birbirinden keyifli popüler açık dünya oyunlar

En iyi bedava oyunlar: Bedava oynayabileceğiniz mükemmel oyunlar

En iyi 10 savaş oyunu (2024 güncel liste)

2024'ün en iyi Roblox oyunları! Yaratıcı, eğlenceli, sürükleyici

2024'ün en iyi strateji oyunları! Birbirinden iyi 8 oyunu listeledik

En iyi PC oyunları (2024 güncel liste)

2024 Yılında Oynayabileceğiniz En İyi Mobil Oyunlar

2024'te oynayabileceğiniz en iyi Playstation 4 oyunları

İnternet olmadan oynayabileceğiniz en iyi mobil oyunlar