3D Touch, 2016'da üst seviye ceplere gelecek!

iPhone 6S ile gelen 3D Touch özelliğine kıskanarak bakıyorsanız, size bir müjdemiz var!

3D Touch akınına hazırlanın!

2016, hassas dokunmatik ekranların yılı olacak gibi görünüyor. Yeni bir rapor, yeni üst/orta seviye telefonların yüzde 24'ünün Apple'ın 3D Touch teknolojisine benzer bir yetenekle geleceğini söylüyor.

IHS'deki bileşen analistlerinin raporuna göre basınç algılama işlevi (ekrana uygulanan güçten bahsediyoruz), 2016'da birçok telefonda kendine yer bulacak. 3D Touch işlevi ve ona benzer bir işlev, şimdiye kadar yalnızca iPhone 6S, iPhone 6S Plus ve Huawei Mate S'te karşımıza çıkmıştı. Parmağınızı ekrana ne kadar bastırdığınızı algılayabilen teknoloji, bu sayede bazı işlevlere daha hızlı ulaşma imkanı tanıyordu. Örneğin iPhone'da uygulama simgelerine sert basarak, uygulamanın belirli bir işlevine direkt geçiş yapabiliyor veya epostalarınıza sert dokunarak onları bir pencerede ön-izleyebiliyorsunuz.

Samsung, LG ve HTC'nin teknolojiyi kendi telefonlarına uyarlamak istemeleri elbette mümkün. Ancak yeni teknolojiye sahip telefonların Ocak'taki CES'e veya Mart'taki Mobil Dünya Kongresi'ne gerçekten yetişip yetişmeyeceği büyük bir soru işareti.

Okuyucu Yorumları