ABD'de korsan Windows komedisi!

Asıl korsan, insanları korsan yazılım ve filmler konusunda adeta tehdit edenler çıktı!

Korsan Windows komedisi!

Korsan yazılım dağıttığı gerekçesiyle Torrent sitelerinin sahiplerinin evlerine Black Hawk Down 2 filmini çekiyormuş gibi helikopterle müfreze müfreze Navy Seals komandoları indirerek baskın yapan ABD'nin kamu kurumlarında ardı ardına korsan yazılımlar çıkmaya devam ediyor. Şimdi de bir ordu karargahında korsan Windows kullanıldığı ortaya çıktı.

Bir ABD askerinin Torrent Freak sitesine gönderdiği fotoğrafta, ABD ordusunun Katar'daki üslerden birindeki bilgisayarda Windows'un yasa dışı bir kopasının kurulu olduğu öne sürülüyor.

ABD ordusu bir hafta önce de, ordunun lojistik ihtiyaçları için kullanılan ticari bir lojistik yazılımının yasa dışı kopya olduğunun anlaşılması üzerine yazılımın sahibi olan şirkete 50 milyon dolar tazminat ödemek zorunda kalmıştı. Şirketin mahkemeye gitmesi halinde ise alacağı tazminatın 250 milyon dolar civarında olacağı düşünülüyordu. Ancak şirket ABD ordusu ile gelecekte de iş yapabilmek için mahkeme yolunu tercih etmekten vazgeçerek daha düşük bir rakamda anlaşmaya razı olmuştu.

Katar'daki ordu eğitim merkezinde kurulu 18 bilgisayarın da yasa dışı Windows kopyasıyla çalıştığı öne sürülürken, ordunun sadece Katar'da değil, pek çok karargahında da yasadışı Windows kopyalarının kullanıldığı iddia ediliyor.

Okuyucu Yorumları