Adblock Plus, reklam satmaya hazırlanıyor!

Popüler reklam engelleyici yazılımlardan Adblock Plus, ilginç bir kararla reklam satmaya başlıyor!

Reklam engelleyici, reklam satacak!

Reklamları önlemek amacıyla tercih edilen popüler tarayıcı eklentilerinden Adblock Plus geçtiğimiz gün yaptığı bir duyuruyla biraz ironik de olsa yeni bir reklam platformunun duyurusunu yaptı. Firmanın Acceptable Ads Platform ya da kısaca APP adını verdiği bu yeni network Adblock Plus'ın aslında reklamlara tamamen karşı olmadığının bir göstergesi.

Daha çok kötü ve davetsiz reklamlara karşı mücadele eden Adblock Plus, yeni platformuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Acceptable Ads Platform yayıncılara kullanıcılar için rahatsız edici olmayan alternatif bir reklam deneyimini reklam önleyiciler tarafından sunulabileceğini göstermek istiyor."

Buna göre Acceptable Ads Platform'dan yararlanan yayıncılar, 'kabul edilebilir' nitelikteki makul reklamları kendi sitelerinde gerçek zamanlı olarak istedikleri yere sürükleyip bırakabilecek. Diğer yandan kullanıcılar Acceptable Ads özelliğini devre dışı bırakma olanağına yine sahip olmaya devam edecek. Bu durumdan tamamen hoşlanmayan kullanıcıların da Adblock Plus'tan vazgeçip başka bir reklam engelleyici yazılıma geçme riskleri olduğunu da söyleyebiliriz.

Fakat Adblock Plus'a Acceptable Ads'le birlikte devam eden kullanıcılar bu deneyimleri üzerinden reklamlar hakkında geri dönüşler de sağlayabilecek.

Tam sürümü önümüzdeki aylarda sunulacak olan APP'nin beta sürümü geçtiğimiz gün yayınlandı.

Okuyucu Yorumları