Android için 4 çoklu görev uygulaması!

Android'de aynı anda çok sayıda uygulama çalıştırmayı kolaylaştıracak, 4 harika uygulama...

4 çoklu görev uygulaması!

Akıllı cihazlarımızın bize sunduğu ayrıcalıklardan bir tanesi de, birkaç uygulamayı aynı anda çalıştırmamıza izin vermeleri. Çoklu görev olarak tanımlanan bu özellik, Android'in son sürümlerinde oldukça gelişmiş bulunuyor. Ancak Android'in her geçen gün zenginleşen mağazası Google Play'de çoklu görev yönetimini kişiselleştirmenizi sağlayacak birkaç iyi seçeneğiniz de var.

MultiTasking Lite

MultiTasking Lite, çalışan uygulamalar arasında geçiş yapmanızı sağlayan basit bir uygulama. Özelliği ise hızlı erişim listesini giriş tuşuna sadece iki kere bastığınızda karşınıza getirmesi.

Giriş'e çift dokunduğunda görünen ekran, ekranınızın tamamını kaplamıyor ve uygulamaları tek tek kapatmanıza izin veriyor.

MultiTasking Lite

MultiTask Manager

iOS'takine görünüş olarak benzeyen bir çoklu görev çözümü arıyorsanız, MultiTask Manager tam size göre. Ekranınızın alt kısmından uygulamalar arasında geçiş yapmanıza izin veren MultiTask Manager, sadece şu an çalışan uygulamaları değil, son kullandığınız uygulamaları da gösteriyor.

Bir uygulamayı kapatmak için çubuğu açıp, uygulamanın simgesine uzun dokunmanız yeterli. MultiTask Manager çok fazla özellikle donatılmış olmayabilir, ancak iOS'un uygulama çubuğu işlevini başarıyla taklit ettiğini söylemeliyiz.

Greenify ve fazlası

Greenify ve fazlası
Greenify

Greenify (root'lu cepler için)

Android'deki çoklu görevle ilgili sorunlardan bir tanesi, uygulamaların arka planda çalışmaya devam etmeleri ve pilinizi tüketmeleri. Bazı uygulamalarda buna ihtiyacınız olabilir (örneğin bir radyo uygulamasında), ancak bir web tarayıcısının arka planda çalışmaya devam etmesini muhtemelen istemeyeceksinizdir.

Greenify ise çalışan uygulamaların durumlarını kontrol edebilen bir uygulama. Uygulamayı ilk çalıştırdığınızda arka planda uyutulması gereken uygulamaların bir listesini hazırlıyorsunuz. Bu sayede arka planda çalışmaya devam etmesi gereken uygulamalar, kesintiye uğramadan çalışmaya devam ediyorlar.

"Pencere" uygulamaları

Android'li bir tablete sahipseniz, geniş ekranınızın avantajlarından faydalanmak isteyebilirsiniz. Tabletinizde uygulamaları pencerelerde çalıştırmanıza izin veren Floating Browser Flux, DicePlayer, hovernote ve AirCalc'ı denemenizi öneriyoruz.

Okuyucu Yorumları