Android M, pil ve RAM geliştirmeleri sunacak!

Google, Android'in yeni sürümünde bu köklü sorunları çözmek istiyor!

Android M'nin amacı...

Android M, yeni raporlara göre Android'in uzun süredir süregelen bazı sorunlarını ortadan kaldırmayı amaçlıyor.

Android Police'e göre Google, Andorid'in yeni sürümünde pil ve RAM kullanımı açısından önemli geliştirmeler yapacak. Bu geliştirmelerin detayları şimdilik bilinmiyor, ancak yarın başlayacak olan Google I/O etkinliğinde cevapları bulma ihtimalimiz yüksek. Elbette etkinlikte Android M'nin final sürümüyle tanışmayacağız, ancak yenilikler hakkında ihtiyacımız olan bilgilere sahip olabileceğiz.

Rapor, Google'ın pil ve RAM kullanımını nasıl azaltacağını detaylarıyla anlatmasa da, bunu nasıl yapacağı hakkında tahmin yürütmek mümkün. Firma, bu iş için birçok API ve üçüncü parti uygulamalar için araçlar sunan Google Play Services'ı elden geçirebilir. Konumla ilgili işlevler ve diğer arka plan işlevleri, Google'ın gözden geçireceği diğer özellikler arasında olabilir.

Google, pil ömrünü geliştirmeye yönelik girişimlerde daha önce de bulunmuştu. Bunlardan biri olan Project Volta, Android Lollipop'un pil ömrünü artırmayı amaçlıyordu ancak beklendiği kadar etkili çıkmamıştı. Android M'de yapılacak değişikliklerin daha hissedilir olacağından umutluyuz.

Okuyucu Yorumları