Android'de uygulamaları SD karta taşıyın!

Android'li cihazınızda uygulamaları SD karta taşıyarak nasıl daha fazla alan elde edebilirsiniz?

Uygulamaları SD karta taşıyın

Android'li telefonların en iyi yanlarından bir tanesi, depolama alanını microSD kart yardımıyla genişletebilmeniz. Böylece telefonunuzun depolama alanı kısıtlı olsa bile, bazı dosyalarınızı microSD karta taşıyarak yerden tasarruf edebiliyorsunuz.

microSD kartlar sayesinde daha fazla müzik, fotoğraf ve videoyu yanınızda taşımanız mümkün. Dahası Android 5.0 Lollipop veya Android 6.0 Marshmallow kullanıyorsanız, uygulamaları SD karta çok kolay bir biçimde taşıyabilirsiniz.

Uygulama, microSD karta nasıl taşınır?

1. SD kartı taktığınızdan emin olun. SD kartınız yoksa, satın alırken telefonunuzun desteklediği maksimum kapasiteyi aşmamaya dikkat edin.

2. Telefonunuzda Ayarlar uygulamasını açın ve Uygulamalar öğesini bulup, üzerine dokunun.

3. SD karta taşımak istediğiniz uygulamanın adının üzerine dokunun. Bunu yaptığınızda uygulamanın cihazınızda ne kadar yer kapladığını gösteren bir ekran karşınıza gelecek. Telefonunuza bağlı olarak, buradaki "SD karta taşı" düğmesine dokunarak taşıma işlemini başlatabilirsiniz.

4. Uygulamaları SD kartınızdan telefonunuza geri taşımak isterseniz, ikinci ve üçüncü adımları tekrarlayın ve bu kez "Telefona taşı" düğmesine dokunun.

Okuyucu Yorumları