Anılarınızı en iyi şekilde ölümsüzleştirin

Bu pratik adımları izleyerek anılarınızı en iyi şekilde ölümsüzleştirmek elinizde...

Anılarınızı ölümsüzleştirin

Tatil dönüşü gezdiğiniz yerleri arkadaşlarınıza en net şekilde göstermek istiyorsanız en doğru ürünleri ve aksesuarları seçmelisiniz.

Jilet gibi fotoğraflar

Hayatınızın içinde yaşadığınız güzel anları dondurabilmek için ne yazık ki ikinci bir şansınız yok. Dolayısıyla bunu yapabilecek en iyi makineyi seçmelisiniz. İşte seçenekler...

Nikon Coolpix
L100 (EP) 10MP
15x optik zum (28-420mm),
10Mp, CCD, ISO80-3200, 44Mb
dahili, SD, SDHC desteği, 3inç
TFT LCD, 4x AA pil, 640x480
30 kare video kaydı
Bilgi İçin: www.nikon.com.tr

Panasonic
DMC-TZ6EG-K
12x optik zum (25-300mm),
10.1Mp, CCD, ISO80-6400 40Mb
dahili, MM, SD, SDHC desteği,
2,7inç TFT LCD, Li-ion pil,
640x480 30 kare video kaydı
Bilgi İçin: www.panasonic.com.

Canon Powershot
SX200 IS 12.1MP
3.0" LCD HD
12x optik zum (28-336mm),
12Mp, CCD, ISO80-3200, dahili
hafızası yok, MM, SD, SDHC
desteği, 3inç TFT LCD, Li-ion
pil, 720P 30kare video kaydı
Bilgi İçin: www.canon.com.tr

Sony Cybershot
DSC-TX1 10.2MP
4x optik zum (35-140mm), 10.2Mp, Exmor
R™ CMOS, ISO125-3200, 11Mb dahili, Memory
tick Duo, PRO Duo desteği, 3inç TFT
LCD, Lithum D pil, 720P 30kare video kaydı
Bilgi İçin: www.sony.com.tr

Nikon Coolpix S570
5x optik zum (28-140mm), 12Mp,
CCD, ISO80-3200 47Mb dahili, SD,
SDHC desteği, 2,7inç TFT LCD,
Li-ion pil, 640x480 30 kare video kaydı
Bilgi İçin: www.nikon.com.tr

Anılarınızı en iyi şekilde ölümsüzleştirin

Anılarınızı en iyi şekilde ölümsüzleştirin

Anıları fotoğraflarla ölümsüzleştirmek güzeldir. Ancak bebeğinizin ilk
adımları için tek bir kare kesinlikle yeterli olamaz. Aşağıdaki ürünler size en yüksek kaliteyi sunacaktır.

Sony DCR-SX34E
60x optik zum, 1/8" 800K
piksel CCD, SD kayıt, 4GB dahili
hafıza, Memory Stick PRO Duo/
SD/SDHC desteği, 2.7" LCD
ekran, 640 x 480 fotoğraf
çekimi, Li-ion pil ile 3.5saat pil
ömrü, 190 g ağırlık

Canon Legria HF 200
15x optik zum, 1/4" 3.3Mp
CCD, Full HD kayıt, dahili hafıza
yok, SD/SDHC desteği, 2.7" LCD
ekran, 2304x1296 fotoğraf çekimi,
Li-ion pil ile 1.5saat pil
ömrü, 340g ağırlık

Sony HDR-CX155E
3.5saat pil ömrü, 235 g ağırlık
25x optik zum, 1/4" Exmor R 3.1Mp CMOS,
Full HD kayıt, 16GB dahili hafıza, Memory
Stick PRO Duo desteği, 2.7" LCD ekran,
2048x1536 fotoğraf çekimi, Li-ion pil ile
1.25 saat pil ömrü, 210g ağırlık

Panasonic SDR-S26
70x optik zum, 1/8" 800K piksel
CCD, SD kayıt, dahili hafızası yok,
SDHC desteği, 2.7" LCD ekran, 640
x 480 fotoğraf çekimi, Li-ion pil ile
3.5saat pil ömrü, 235 g ağırlık

Panasonic HDC-SD10
16x optik zum, 1/6" 1.47Mp CMOS,
Full HD kayıt, dahili hafıza yok, SD/
SDHC desteği, 2.7" LCD ekran,
1920x1080 fotoğraf çekimi, Li-ion pil
ile 1 saat pil ömrü, 227g ağırlık

Canon Legria FS200
37x optik zum, 1/6" 800K piksel CCD, SD
kayıt, dahili hafızası yok, SDHC desteği,
2.7" LCD ekran, 1024 x 768 / 640 x 480
fotoğraf çekimi, Li-ion pil ile 3.5saat pil
ömrü, 225 g ağırlık

Sadece kamera seçmek yetmiyor

Sadece kamera seçmek yetmiyor

İster fotoğraf makinesi ister kamera satın almış olun verimli bir biçimde kullanabilmek için en iyi aksesuarları ve yan ürünleri seçmeniz de şart. En iyilerden bazılarını aşağıda bulabilirsiniz.

Güvenle taşıyın
Evde nereye kadar çekim yapabilirsiniz ki? Çekilmeye değer görüntülerin büyük bir çoğunluğuna ancak dışarıda ulaşabiliyorsunuz. Gittiğiniz her yere kameranızı götürecekseniz onu güvenle taşımalısınız. Ayrıca çantanızın içinde lensler ve diğer ekstralara da yeterli yer olmalı. Bu iki özelliği birlikte arıyorsanız Vanguard'ın hem elde hem de sırtta taşımak için sunduğu iki seçeneğe mutlaka bir göz atın.

Bilgi İçin: www.vanguardtr.com

Net görüntüler için şart
Geceleyin fotoğraf çekerken, özel çekim tekniklerini kullanırken ya da uzak bir noktayı çekerken elinizin titremesi sizi daha çok zorlamaya başlar. Bu durumda bir tripod makinenizi sabitlemeniz için
olmazsa olmazlardandır. Üzerinde taşıyacağı makinenizin güvenliği ve titremeden yönlendirilmesi için dikkatli bir seçim yapmalısınız. Bu konuda Vanguard'ın MK-4 modeli iyi bir seçenek olabilir.

Bilgi İçin: www.vanguardtr.com

Olmadık yerde piliniz bitmesin

Üzerine çok fazla özellik eklendikçe dijital fotoğraf makineleri tam bir pil canavarı haline dönüşmeye başlar. Sıradan piller kullandığınızda fotoğrafçılık kariyeriniz birkaç fotoğraf ile sınırlı kalacaktır. Dolayısıyla bu tip cihazlarda özel teknolojilerle güçlendirilmiş pilleri kullanmanı gerekir. Şarj edilebilir olanları tercih ederek aynı pilleri 1000'lerce defa kullanarak ekonomik yapmanız da mümkün. Bu konuda Varta'nın pilleri oldukça iddialı.

Bilgi İçin: www.tr.varta-consumer.com

Daha çok çekim yapın

Fotoğraf ve video kalitesi yükseldikçe ihtiyaç duyulan depolama alanları da ona bağlı yükseliyor. Üstelik sadece depolama alanı değil Full HD videoları kaydetmek için depolama hızı da büyük önem taşıyor. Bu hız Class'larla ifade ediliyor. Bu noktada fotoğraf makinenize ya da kameranıza bellek seçerken bütçenizin elverdiğince en üst sınıfbir bellek almaya özen gösterin. Aksi takdirde kullandığınız cihazın hızı bellek ile sınırlı kalır ve yeterli verimi alamazsınız. Bu doğrultuda A-Data, Kingston ve Transcend hem yüksek kapasiteli hem de hızlı bellekleri ile dikkat çekiyorlar.

Bilgi İçin: www.adata.com.tw/tr, www.kingston.com/turkey, www.turanli.com.tr

Cihazlarınız için her zaman doğru enerji

Cihazlarınız için her zaman doğru enerji

VARTA Primer ve Şarj Edilebilir pil serisinde kalite standartlarını belirlemeye devam ediyor.

Trienergy Kavramı
Tüketicilerin kullandıkları cihazların gereksinimlerine uygun ürün gelişimi destekleyen "Trienergy kavramı", VARTA'nın hem primer seri hem de şarj edilebilir seri pillerde kullandığı bir sistem. Pilin gücünün tek başına yeterli olmadığını, pil kullanılan cihazın ihtiyacı olan enerji gereksiniminin en önemli kriter olduğu inancı ile hareket eden, VARTA tüm ürün serisini de Trienergy diye adlandırdığı bu kavrama uygun geliştiriyor. Ürünlerin tasarımı ve ambalajı da daha açıklayıcı bilgilerle donatılarak, tüketicinin
satış noktasında doğru enerjiyi seçmesine olanak sağlıyor.

Yüksek teknoloji ürünler için BİREBİR ENERJİ

Yüksek teknoloji ürünlerinde bulunan farklı fonksiyonlar, pilden bir anda birbirinden farklı enerji talep eder. Dijital fotoğraf makineleri veya MP3çalar gibi ürünlerin farklı enerji gereksinimleri vardır ve bu enerji gereksinimlerine hızlıca cevap veren değişken enerji çözümlerine ihtiyaç duyarlar.

Alkalin: VARTA Max Tech:
VARTA Max Tech alkalin pil, yüksek teknoloji cihazlarının gerektirdiği sık ve hızlı değişkenlik gösteren enerji ihtiyaçlarına yönelik geliştirilen pil serisidir. Cihazın enerji seviyesindeki farklı değişimlerine saniyenin onda birikadar sürelerde cevap verir. Yenilenen teknolojisi ile kapasitesindeki %6 artış, pilin enerji akışının daha da hızlı gerçekleşmesine olanak vermektedir. Kırmızı renk kodu sayesinde tüketicilerin satış noktasında kolaylıkla bulabileceği Max Tech ambalajının üzerinde, hangi cihazlarla kullanılabileceği yönünde açıklamalar da bulunmaktadır.

Şarj Edilebi lir Piller: VARTA ProfessIonal

Accu: VARTA Professional Accu şarj edilebilir pil serisi, yüksek teknoloji cihazları için geliştirilen şarj edilebilir enerjidir. Blister ambalajının üzerinde hangi cihazlarla kullanılabileceği gösterilir. Ürün üzerinde bulunan kırmızı halka, Trienergy boyutunu tarif eder.

Aç cihazlar için GÜÇLÜ ENERJİ
Oyuncak, taşınabilir CD çalar, uzaktan kumandalı arabalar gibi elektronik cihazlar, sürekli yüksek enerji seviyesinde çalışan, güvenilir güce ihtiyaç duyarlar.

Alkalin: VARTA HIgh Energy: VARTA'nın en popüler pili High Energy sürekli yüksek enerji sağlayan bir güç paketidir. Kapasitesindeki %6'ya varan artış ile daha da güçlendirilmiş olan bu seri, MAVİ renk kodu ile ve blister ambalaj üzerindeki cihaz ikonları sayesinde, tüketicinin satış noktasından kolaylıkla bulabileceği bir üründür.

Şarj Edilebi lir Piller: VARTA Power Accu: VARTA Power Accu "güçlü enerji" konseptinin şarj edilebilir pillere adapte edilmiş serisidir. 2700mAh, 2500mAh ve 2300mAh kapasiteli kalem pilleri içeriğinde barındıran bu seri, tüm ebatlar ve farklı kapasitelerde sunulmaktadır. Ayrıca kullanıma hazır Ready2Use serisi ile tüketicilerin ürünü satın alır almaz kullanabilmelerine de olanak verir. Pil üzerinde bulunan mavi halka, ve blister ambalajda bulunan mavi şerit, Trienergy boyutunu ifade eder.

Standart Cihazlar için Uzun Ömürlü Enerji

Fener, uzaktan kumanda veya saat gibi günlük cihazlar düşük ancak sabit enerji seviyesine ihtiyaç duyarlar. Bu nedenle ideal piller, uzun ömürlü enerji kaynaklarıdır.

Alkalin: VARTA LonglIfe Extra : VARTA pillerin arasındaki uzun-ömür uzmanı "Longlife Extra" pil serisidir. Sabit düşük enerjiyi, uzun süreli veren cihazlara uygun bu seri, devamlılık için geliştirilmiştir. Kapasitesindeki %10a varan artış ile, daha da sürekli enerji sağlar. Sarı renk koduna sahip bu ürünlerin ambalajlarında yine kullanılan cihazların ikonları bulunmaktadır.

Şarj Edilebi lir Piller: VARTA LonglIfe Accu : Şarj edilebilir pillerin dayanıklı çözümü VARTA Longlife Accu, şarj edilebilir serinin "uzun ömürlü enerji" ihtiyacını tamamlamaktadır. Ready2Use teknolojisi ile satın alındığı an kullanılabilir. Ürün üzerinde bulunan sarı halka ve ambalaj üzerinde bulunan sarı şerit sayesinde kolaylıkla ayırt edilebilir.

Daha fazla bilgi için www.varta.com.tr

Okuyucu Yorumları