Apple iTunes'u Dört Yeni Servise Paylaştırabilir

Apple'ın iTunes planları hakkında ortaya çıkan yeni bir iddia, dev içerik platformunun dörde bölüneceğini doğruladı!

Apple iTunes'u dörde bölebilir!

Geçtiğimiz günlerde Apple'ın iTunes servisini değiştireceğine dair bir ipucunu sizlerle paylaşmıştık. Ve şimdi bu olasılık artık daha da muhtemel görünüyor. İlk bulgular geliştirici Steve Troughton-Smith'ten gelmişti ve şimdi bu iddialar güvenilir bir kaynak konumundaki 9to5 Mac adına çalışan Guilherme Rambo tarafından ortaya çıkarıldı.

Rambo, Apple'ın MacOS'taki iTunes'un işlevselliğinin bir bölümünü farklı uygulamalara bölmek için bazı değişiklikler yapacağı yönündeki iddiayı doğruladı. Bu değişiklikler muhtemelen macOS 10.15'te gerçekleşecek ve iTunes'un dev içerik kütüphanesi dört farklı servise paylaştırılacak.

iTunes yıllardır podcast'ler, videolar, uygulamalar ve programların tek adresi olarak iPhone'ların, iPad'lerin ve iPod'ların yönetimi ile gittikçe daha fazla işlevsellik içerecek şekilde büyümekteydi. Bu durum yazılımın "şişkin" bir hal almasına neden oldu ve pltformun eskiden kalan mimarisi, Apple'ın düşündüğü geliştirmeleri uygulamasına engel teşkil ediyordu.

Apple'ın Mac için bağımsız bir Apple TV uygulaması üzerinde çalıştığını duyurmasının ardından Rambo; Apple Music, Apple Podcasts ve Apple Books için de bağımsız uygulamalar sunulacağını öne sürdü. Podcast ve müzik uygulamalarının Apple'ın Mac ve iOS uygulamalarını bir arada el almasına olanak veren Marzipan platformu kullanılarak yapılacağını belirten Rambo, bu sayede uygulamaların mobil iOS ortamından macOS ortamına kolayca çevrilmesinin mümkün olacağını belirtiyor. Apple Books uygulaması ayrıca macOS 10.15'te yeni tasarımı ile karşımıza çıkabilir.

iTunes'u birkaç ayrı servise bölmek, kullanıcılara içerikleri için daha net kaynaklar sunmak adına anlamlı bir hamle. Kullanıcılar bu sayede istedikleri içeriğe göre Apple'ın ayrı bir servisini (Apple Music'ten müzik, TV ve Apple TV'den filmler, Apple Podcasts üzerinden podcast'ler vb.) ziyaret edebilecek.

Belirsiz kalan tek şey ise, iTunes'un akıbeti. Sunduğu içeriğin neredeyse tamamı yeni servis uygulamalarına dağıtılacak olan platformun akıbeti önümüzdeki haftalarda netleşiyor olacak.

Okuyucu Yorumları