Apple'ı, yayınladığı sayfa da kurtaramadı!

Apple, iPhone'u bırakıp farklı bir telefona geçen kullanıcılarından büyük bir darbe yemek üzere!

Eski iPhone'cuların gazabı!

Apple, geçtiğimiz günlerde, iMessage mağdurları için hazırladığı özel online aracını yayınlamıştı. Ancak görünüşe göre bu araç, Apple'ın başının beladan kurtulması için yeterli olamayacak.

iPhone'larını bırakıp diğer markalara geçen kişilere gelen büyük bir grup mesajın ulaşmaması ardından ortaya çıkan durum, pek çok kullanıcının mağdur olmasına yol açıyor. iOS ürünleri arasında gönderilen mesajlar, internet üzerinde Apple'ın iMessage hizmetinden geçiyor ve eğer bir kişi iPhone cihazını bırakıp, mesela bir Samsung Galaxy telefona geçiş yapar ve aynı hat numarasını kullanmaya devam ederse, bu kişiye iMessage ile gönderilen mesajlar asla ulaşmıyor, ta ki numara, kullanıcı tarafından iMessage hizmetinden silinene kadar...

ABD bölge yargıcı Lucy Koh, Cupertinolu devin Android, Windows Phone veya diğer "i-olmayan" cihazlara geçen kullanıcıların, mesajlarının kontrolünün halen Apple'ın elinde bulunmasından dolayı adil olmayan rekabet suçu ile dava açılabileceğini belirtti.

Bu karar, Andrienne Moore isimli eski bir iPhone kullanıcısının şikayeti sonrasında alındı. iPhone 4'ünü bir Galaxy S5 ile değiştiren Moore, iPhone veya iPad kullanıcılarından gelen mesajlarını alamadı. Yargıç Koh ise, Moore'un, Apple'a karşı, dava açabileceği kararını aldı. Bu arada, Yargıç Koh'nun Apple ve Samsung'un efsaneleşmiş yasal savaşlarını yöneten Yargıç Koh ile aynı kişi olduğunu da belirtmekte fayda var.

Apple'ın söylediğine göre, iPhone'larını Android veya diğer mobil platformlara taşıyan kişilerin numaraları, otomatik olarak iMessage'dan silinemiyor. Apple, bu kullanıcıların iMessage hizmetlerini iptal etmeleri için bir internet sayfası hazırlamış durumda ancak görünene göre, bu sayfa yeterli değil.

Apple, bu şikayetin geçersiz sayılması için bir çaba göstermiş olsa da, Yargıç Koh bu isteği reddetti. Şimdi Apple, eski kullanıcılarının açacağı muhtemel davaları beklemek zorunda...

Okuyucu Yorumları