"Apple uygulamamızı öldürdü"

Apple, geçmişte iOS'u nasıl hack'lediğini anlatan etkinliğin uygulamasını engelledi mi?

"Apple uygulamamızı öldürdü"

Chaos Communications Congress, Avrupa'nın en büyük hacker konferanslarından bir tanesi. Yeni bir iddiaya göre ise Apple, bu etkinlikteki araştırmacıların daha önce iOS'u hack'lemiş olması nedeniyle bir uygulamanın App Store'a girişine engel oldu.

31 senedir düzenlenen Chaos Communications Congress, her defasında 10 binin üzerinde katılımcının ilgisini çekmeyi başaran, sektörün en yenilikçi araştırmalarının, aynı zamanda sosyoloji, politika ve bilimin konuşulduğu büyük bir hacker etkinliği. Chaos Communications Club'ın kongreyi organize eden Frankfurt kanadı ise Apple'ın video akış uygulamasını App Store'a sokmadığını söyledi. Bunun nedeni, bir önceki konferansta iOS'un hack'lenmesinin konuşulmış olması.

Grup, Apple TV uygulamasının mağazaya girişinin, geliştirici sözleşmesinin 3.2 (e) (PDF) bölümünü ihlal ettiği gerekçesiyle engellendiğini söylüyor. Organizasyon sorumlusu Peter Shaw, Apple'ın 8 konuşmadan "kırıldığını" söylüyor. Bunlar arasında donanım saldırısı, bluetooth hack'leme, medikal cihazları hack'leme ve oyun hack'leme gibi konular bulunuyor.

Bununla birlikte Apple'ın engellemesi, etkinliğin izlenmesine engel değil. Canlı yayınlar etkinliğin resmi web sitesi üzerinden veya YouTube'dan izlenebiliyor.

Okuyucu Yorumları