Apple Watch güzel ama pil ömrü hala bilmece!

Pil ömrü konusunda sabıkalı olan Apple, dün yapılan tanıtımda da soru işaretlerini gideremedi!

Her şey güzel; peki ya şarj?

iPhone 6'nın ilk ön incelemesi için tıklayın!

iPhone 6 Plus'ın ilk ön incelemesi için tıklayın!

Apple Watch hakkında her şey... Tıklayın...

Apple, uzun süredir üzerinde çalıştığı akıllı saati, Apple Watch ismiyle dün medyaya tanıttı. Beklendiği gibi, farklı tasarımlara ve zengin özelliklere sahip akıllı saatin bir özelliği ise hala sırrını koruyor.

Apple'ın başkanı Tim Cook'un sahnede saati tanıtırken değinmediği tek konu, saatin pil ömrü oldu. Android akıllı saatlerin bir türlü çözemediği pil ömrü sorunu nedeniyle kullanıcıların büyük problemler yaşadığı biliniyorken Apple'ın bu sorunu çözüp çözemeyeceği merak ediliyordu. Ancak aynı iPhone ve iPad'lerde olduğu gibi, Apple'ın akıllı saatinde de pil ömrü sorunu yaşanacak gibi görünüyor zira Apple şarj sorununu çözmüş olsaydı bunu sahnede büyük bir koz olarak anlatacaktı. Dolayısıyla, 2015'in erken dönemlerinde 349 dolara Apple Watch satın alacak kullanıcıların, şarj konusunda piyasadaki rakiplerini ezip geçeceği şimdilik pek beklenmiyor.

Akıllı saatler, sürekli kullanıcının akıllı telefonu ile Bluetooth üzerinden iletişimde olduğu için, zaten küçük olan pilleri hızla boşalıyor. Apple'ın da akıllı saatini duyurmasının çok gecikmesine neden olarak, bu pil sorunun çözecek bir teknoloji üretiyor olabilme ihtimali gösteriliyordu ancak bu beklentilerin şimdilik bir karşılığı ortaya çıkmadı.

Okuyucu Yorumları