Apple'ın Çin Savaşı Tam gaz Devam Ediyor

Şimdiye kadar Çin'de istediği başarıyı yakalayamayan ve Çin Hükümeti ile ters düşen Apple, buna rağmen Çin'e yatırı yapmaya devam ediyor!

Apple, Çin'den vaz geçmiyor!

The Wall Street Journal'ın söylediğine göre Apple, yeni donanımların geliştirilmesi üzerine odaklanacak, 45 milyon dolarlık bir araştırma tesisinin inşaatına Pekin'de başlamış durumda. Firmanın bu ilk Çin araştırma merkezi 500 kişiye iş sağlayacak ve bilgisayar donanımı, iletişim, ses ve görsel ekipmanlar geliştirecek.

Firmanın CEO'su Tim Cook, Ağustos ayında ülkeye yaptığı ziyarette, 2016 yılı içerisinde Çin'de bir araştırma ve geliştirme tesis açılacağı sözünü vermişti. Apple, planlanan bu tesis hakkında Wall Street Journal ile konuşmayı reddetmiş durumda ancak söylenenlere göre tesis, Pekin'deki Wangjing bölgesindeki yeni bilim parkının içerisinde yer alacak. Bu tesis, firmanın Çin'de düşüşte olan satışlarını canlandırmak için gösterdiği çabanın sadece son örneği. Firma daha önce de Çin'in Uber'i olarak görülen Didi Chunxing'e bir milyar dolarlık yatırım yapmıştı.

Çin, Apple'ın ürünleri için hem bir üretim merkezi hem de önemli bir market olmakta ancak Apple, son zamanlarda satışlar konusunda sıkıntı yaşamaktaydı. Örneğin Çinli otoriteler bu yılın başlarında iBooks'u ve iTunes Movies'i kapatmışlardı. Ancak bütün bu sorunlara rağmen Cook, Ağustos ayında yaptığı konuşmada "Çin genelinde uzun zamanlı fırsatlar için çok iyimser olduklarını" söylemişti. Yeni ArGe tesisi de bu planın bir parçası olarak gözüküyor...

Okuyucu Yorumları