Apple'ın Gizemli Tamir Makinesi Göründü!

Apple'ın iPhone'ları tamir etmekte kullandığı gizemli cihazın varlığı, ilk defa firma tarafından doğrulandı! İşte "Horizon Machine"

Apple'ın çok gizli cihazı göründü!

Apple Store'un arka odalarına hiç göz attınız mı? Sanırız cevabınız hayır. Bu gizemli odaların büyücülerle, cücelerle ve iPhone tamir eden sihirli cihazlarla dolu olduğunu hayal edenler var. Ancak bunun doğru olmadığı, sonunda anlaşıldı.

Apple'ın Gizemli Tamir Makinesi Göründü!

Apple, iPhone'u tamir etmekte kullanılan "Horizon Machine"in Best Buy gibi normal yerlere dağıtılacağını söyledi. Apple'dan bir yönetici, Reuters'a yaptığı açıklamada bu cihazlardan yaklaşık 400'ünü 25 ülkedeki üçüncü parti satıcının onarım merkezlerine yerleştireceklerini belirtti. Böylece gizemli cihazın varlığı, Apple tarafından ilk kez doğrulanmış oldu. Apple, Reuters'ın cihazın birkaç fotoğrafını çekmesine izin bile verdi (aşağıda görebilirsiniz).

Horizon Machine'in parçalanmış bir iPhone'u tek bir düğmeyle onardığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Biraz hayal kırıklığına uğrayacaksınız ancak Horizon Machine'in tüm yaptığı, ekran değişim işi bir insan tarafından gerçekleştirildikten sonra kalibrasyonu yapmak. Cihaz, Reuters'ın makalesine göre "10-12 dakika boyunca iPhone'un işletim sistemiyle konuşuyor ve sensörü telefonun beyniyle eşleştiriyor". Makine, ekranın renklerini de yazılımsal olarak ayarlıyor ve orijinal renkleri elde etmeyi sağlıyor.

Aslında asıl ilginç nokta, Apple'ın üçüncü parti tamircilere daha çok güvenmeye başlamış olması. Firma, "teknisyen hasara neden olmadığı sürece" izinsiz tamircilerin garantiyi geçersiz hale getirmeyeceğini bile söylüyor.

Okuyucu Yorumları