Avira, AV-TEST'ten ödül kazandı

Avira, AV-TEST tarafından verilen En İyi Kullanılabilirlik Ödülü'nün sahibi oldu.

Avira'ya ödül

AV-TEST, Avira AntiVirus Pro yazılımının 2014 yılı boyunca Kullanılabilirlik kategorisinde gerçekleştirilen altı farklı sertifikasyon testinden başarıyla geçerek en iyi puanları aldığını kaydetti. AV-TEST laboratuvarlarında yapılan bu testler, yüklü güvenlik yazılımının bilgisayar performansını ve kullanım rahatlığını ne ölçüde etkilediğini değerlendiriyor. Yazılımın hatalı tespitlere verdiği tepkileri de ölçen bu testler sırasında, temiz web siteleri ziyaret ediliyor, her testte 400 binden fazla zararsız uygulama taranıyor ve programların yüklenmesi sırasında engellenen tüm işlemlerin günlüğü tutuluyor.

Avira Antivirus Pro, bu testlerin tüm aşamalarında ortaya koyduğu olağanüstü sonuçlar ile Kullanılabilirlik ödülünün sahibi oldu. Yazılım, aynı zamanda Koruma ve Performans (hız) test kategorilerinde de her seferinde yüksek puanlar elde etti.

AV-TEST GmbH CEO'su Guido Habicht'e göre Avira, "Kullanıcıya büyük bir özgürlük sağlayan ve sadece gerektiğinde kendini gösteren bir güvenlik çözümü."

Avira Koruma Laboratuvarları Başkan Yardımcısı Philipp Wolf ise ödül ile ilgili olarak şunları söyledi: "AV-TEST gibi bağımsız kuruluşların yaptığı testlerde elde ettiğimiz başarılar, yaptığımız işe olan inancımızı her seferinde pekiştiriyor. Avira olarak yalnızca kullanıcılarımızın güvenliğini sağlamıyoruz. Onlara aynı zamanda kullanımı kolay ürünler sunuyoruz. Üçüncü partilerin ürünlerimizin geçerliliğini bu tür ödüllerle onaylaması ve bizim de bu başarıları müşterilerimize pozitif bir unsur olarak sunmamız bizim için çok önemli. Ürün tasarımında doğru yolda olduğumuzu gösteren bu gelişmeler, ürün ekibimize de gerçek zamanlı sonuçlar ve geri bildirimler olarak geri dönüyor."

BT Güvenliği ve Antivirüs Araştırmaları alanında bağımsız hizmetler sunan AV-TEST, son çıkan kötü amaçlı yazılımların tespit ve analizine odaklanırken, bu yazılımları güvenlik ürünleri üzerinde kapsamlı ve karşılaştırmalı şekilde test ediyor.

Okuyucu Yorumları