Bill Gates geri mi dönüyor?

Bill Gates'ten Steve Jobs, Microsoft ve daha da önemlisi, kendisi hakkında ilginç açıklamalar geldi!

Bill Gates geri mi dönüyor?

Teknoloji denince akla gelen ilk isimlerden biri olmayı sürdüren Bill Gates, Microsoft ve şirketteki geleceğine dair önemli açıklamalarda bulundu. Yönetim anlamında Microsoft'a geri dönmeyi düşünmediğini belirten Gates, başkan olarak zamanının yalnızca yüzde 15'ini şirkete harcadığını söyledi.

Abu Dabi'deki medya toplantısına katılan Gates, konu Steve Jobs'a gelince şu açıklamayı yaptı: "Steve Jobs gerçekten inanılmaz işlere imza attı. Apple'ın piyasadan silineceği öngörülürken ipleri tekrar eline alarak şirketini olağanüstü seviyelere taşıdı. Her ne kadar rakip olsak da Steve'le güzel bir dostluğumuz vardı."

Microsoft'un patronu, Steve Jobs'ın Apple'da yaptığı gibi kendisinin de Microsoft'ta yeniden aktif rol alıp almayacağı sorusunu ise şöyle yanıtladı: "Başkan olarak zamanımın yalnızca yüzde 15'ini şirkete harcıyorum. Windows 8'le birlikte Microsoft'u güzel bir süreç bekliyor. Yakın zamanda yeni Surface tabletlerimiz de piyasaya çıkacak. Dolayısıyla böyle heyecanlı bir zamanda emekli olmam beklenemezdi. Ayırca dışarıda geliştirmeye hazır birçok teknolojik yenilik söz konusu. Hayatımın geri kalan sürecinde zamanımı teknolojiye daha yenilikçi katkılar sağlamak için çalışacağım."

Bill Gates bu açıklamalarından sonra daha uzun bir süre teknolojiyle iç içe olacağının sinyallerini vermiş oldu.

Okuyucu Yorumları