Bu da oldu: Google arabasına saldırdılar

Google Street View hizmeti her zaman eleştiriliyor; ama son olayda işin içine şiddet de girdi...

Google'a sert tepki!

Google Street View aldığı övgüler ve araçlara yakalanan görüntüler ile çok konuşuluyor. Ancak bu sistemden herkes çok da mutlu değil. Özellikle görüntülenmek için kimsenin onayı alınmadığı düşünüldüğünde bu teknolojinin insan haklarını çiğneyip çiğnemediği hala tartışma konusu.

Orta İngiltere'de Buckinghamshire'da bulunan Broughton köyü sakinleri ise tartışmaya gerek bile duymayanlardan. Geçtiğimiz gün sabah 10.30 civarında rutin bir şekilde görüntü alan Google görevlileri arabalarının yolunun kızgın bir grup tarafından kesilmesi üzerine araçlarını terk ederek canlarını zor kurtardılar. Bölge polisinin müdahalesi üzerine derin bir nefes alan görevliler, grubu erken fark etmiş olmalarının hayatlarını kurtarmış olabileceğini düşünüyorlar.

Bu saldırıya öncülük eden Paul Jacobs sabah evinin bahçesinde zaman geçirirken Google aracını ve kamerayı gördüğünü, öfkelenerek komşularını uyardığını ve amaçlarının sadece görüntü alınmasını engellemek olduğunu ifade ediyor. Bölgede çok sayıda hırsızlık olduğunu belirten Jacops savunmasında, Google Street View yoluyla evlerin bu derece yakından gösterilmesinin buradaki suç oranını arttıracağını ve hırsızlara hedef göstermek olacağını ifade ediyor. Jacops "Evlerimizi tespit edip hırsızlık için veya baksa bir amaçla saldırıya uğradığımızda Google bizi koruyacak mı?" diye soruyor.

Okuyucu Yorumları