Canon'dan iki yeni PowerShot: G5 X ve G9 X

Fotoğraf devi, iki yeni kamerasını tanıttı... İşte G5 X ve G9 X, özellikleri, sundukları.

İki yeni fotoğraf canavarı!

Canon'un PowerShot serisi geri döndü, hem de bir değil tam iki fotoğraf makinesiyle: G5 X ve G9 X...

Sensör boyutu çok önemlidir. Eski üst seviye kompakt fotoğraf makineleri PowerShot da dahil 1/1.7-inç sensör kullanırlar. Ancak yeni nesil çok daha büyük 1-inçlik sensörler (1/1.7 sensör boyutunun iki katı) görüntü kalitesi olarak DSLR ile aradaki boşluğun kapanmasını sağlamış durumda.

Canon'un zaten büyük sensöre sahip üç adet PowerShot fotoğraf makinesi var. Kompakt PowerShot G7 X ve daha geniş hacimli aynı zamanda daha güçlü G3 X, yeni modeller gibi 1-inçlik sensöre sahipler. Bir başka eski PowerShot olan G1 X ise daha büyük olarak 1.5-inç sensör kapasitesine sahip. Canon'un ürün portföyüne eklediği yeni modeller ise oldukça iddialı görünüyor.

Canon PowerShot G5 X

G5 X üst kısımda DSLR tarzı "pentaprism" içeren en radikal tasarım olarak dikkat çekiyor. Bu üst düzey bir fotoğraf makinesi için önemli bir özellik sayılabilir.

Parlak f/1,8-2,8 lens ve değişken açılı dokunmatik ekrana sahip olan cihaz merkeze yerleştirilmiş büyük ve duyarlı 2.360.000 noktalı elektronik vizöre sahip. Bu da yüksek çözünürlük ve DSLR tarzı tutuş deneyimi demek. Ayrıca makine 1,0 tipi 20,2 Megapiksel CMOS sensör ve DIGIC 6 işlemciyle her ışık koşulunda canlı çekimler yapılabilmesini sağlıyor.

G5 X model fotoğraf makinesinin ABD'de 799 dolarlık bir lansman fiyatıyla satışa sunulması bekleniyor.

Canon PowerShot G9 X

G9 X yine aynı şekilde 1,0 tipi 20,2 Megapiksel CMOS sensöre sahipken, makinede vizör yer almıyor. Ayrıca yeni cihaz sabit bir arka ekranla birlikte geliyor. Daha küçük boyutlu bir fotoğraf makinesi olması adına G9 X için bazı tavizler verilmiş durumda. G5 X, 4,2x optik zumlu lens içerirken, G9 X daha küçük f/2,0 lense ve 3x optik zuma sahip.

Ayrıca cihazın sunduğu akıllı optik görüntü sabitleyici, tripodsuz veya düşük ışıkta çekim yaparken bile daha iyi sonuç alınabilmesini sağlıyor. PowerShot G9 X fotoğraf makinesi 529.99 dolarlık bir fiyat etiketiyle raflarda yerini alacak.

Okuyucu Yorumları