Carrie Fisher, Star Wars'un Prenses Leia'sı, öldü!

Tüm Star Wars hayranlarının tartışmasız tek prensesi, artık aramızda değil. Carrie Fisher'ı kaybettik. İşte yaşananlar ve etkileyici veda mesajları...

Prenses Leia'ya veda...

1977 yılında, bilim kurgu türünü çok daha ileriye taşıyacak, video film sektörünü kökten değiştirecek ve kendi kültürünü yaratacak olan Star Wars serisi ile tanıştık. Star Wars Episode 4, Luke Skywalker, Han Solo gibi isimleri, bir daha hiç çıkmamak üzere hayatımıza sokmayı başardı. Ama tüm bu isimlerin yanında, belki de çok daha özel bir isim daha vardı: Prenses Leia. O, o günde dek bilinen prenseslere hiç benzemiyordu. Köşesinde oturup, birinin onu kurtarmasını beklemiyordu. Aksine, eline silahını alıp Strormtrooper'lara meydan okuyor, Darth Vader'a, kaba tabiriyle korkusuzca "posta koyuyordu."

İşte bu özel karakteri canlandıran Carrie Fisher, artık aramızda değil. Geçtiğimiz günlerde kalp rahatsızlığı geçirdiği açıklanan ve yoğun bakımda tutulan Fisher, birkaç saat önce hayata gözlerini yumdu.

Carrie Fisher, Star Wars'un Prenses Leia'sı, öldü!

Aslında Star Wars serisi, Fisher'ın ilk sinema deneyimi değildi. Sanatçı, daha öncesinde, 1975 yılında "Shampoo" isimli filmde de boy göstermişti.

Yine aslında, Carrie Fisher, aslında doğuştan ünlü bir isimdi. Babası ünlü şarkıcı Eddie Fisher ve annesi, aktrist Debbie Reynolds idi.

Son olarak Star Wars: The Force Awakens'ta general olarak karşımız çıkan sanatçı, aynı zamanda rekorlar kıran kitapların yazarı ve önemli bir aktivist olarak da hatırlarımızda kalacak.

Prenses Leia'ya veda

Carri Fisher'ın ölümü, pek çok ünlü ismin ve hayranlarının sosyal medyada yayınladıkları mesajlarla internetin de gündemine oturdu. Aşağıda, ünlü isimlerin Twitter mesajlarını bulabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları