Chrome OS Kullanıcılarına CPU Sorunu!

Yeni Chrome OS sürümünde CPU'yu aşırı derecede yoran bir bug ortaya çıktı. Peki, sorun ne?

Chrome OS'larda CPU sorunu!

Chrome OS kullanıcıları, işletim sisteminin en son sürümünde endişe verici bir hata bildiriyorlar. Gelen bildirimlere göre, en son gelen güncelleme ile beraber bazı sistemlerde CPU kullanımı maksimize oluyor ve yüzde 100 kapasiteye ulaşabiliyor. Konu şu anda Chromium blog sayfasında olduğu kadar Reddit üzerinde de tartışışıyor. Bu platformlarda yazılanlara göre, kullancılar bu durumla Chrome OS kullanan Pixelbook ve Pixel Slate gibi cihazlarda karşılaşıyorlar.

Chrome OS Kullanıcılarına CPU Sorunu!

Google, konuyla ilgili Gizmodo'nun sorularını yanıtsız bırakırken, Chromium geliştiricileri raporlanan hatayı kabul etmekte gecikmemiş. Gelen ilk görüşlere göre, bu durum yalnızca görev yöneticisi açık olduğu durumlarda ortaya çıkıyor; görev yöneticisi kapatıldığında ise sorun ortadan kalkıyor ve CPU normal kullanımına geri dönüyor.

Sorunun şimdilik ne kadar yaygın olduğu bilinmiyor, fakat raporlar bir hayli yaygın. Eğer Chromebook kullanıyor ve V72 sonrasına sahipseniz, şimdilik görev yöneticisini açmamaya çalışın. Google konuyla ilgili bir güncelleme yayınlayacaktır.

Okuyucu Yorumları