Çinli antivirüs firmasının sahibi kim?

Kullandığınız antivirüsün sahibinin bir hacker olduğunu öğrenseydiniz, ne yapardınız?

Sahibi aslında bir hacker mı?

Çinli bir antivirüs firması olan Anvisoft ile geliştirdiği zararlılarla ismi çıkan bir hacker arasında bağlantı olabileceği söyleniyor.

Bir güvenlik blog'unun sahibi olan Brian Krebs, Anvisoft ile ilgili IP numaralarının Gaoxingu, Çin'de "tandailin" adına kayıtlı olduğunu ortaya çıkarmış. "Withered Rose" takma adıyla tanınan Tan Dailin, NCPH adındaki bir hacker takımının üyesi olarak Verisign'ın 2007 iDefense raporuna girmeyi başarmış bir hacker. Grup, 2006'de Microsoft Office'e birden fazla kez düzenlediği sıfırıncı gün saldırılarıyla biliniyor. Krebs, bu saldırıların bazılarının ise ABD Savunma Bakanlığı müteahhitlerine yapıldığını söylüyor.

Krebs, Dailin'in antivirüs şirketiye hiçbir ilgisi olmayabileceğini düşünüyor: "Bu garip bir rastlantı veya şaka da olabilir." Bununla birlikta forumunda kullanıcıların sorularına cevap veren şirket, konuyla ilgili soruya cevap vermeyerek daha çok şüphe uyandırıyor.

Krebs, Anvisoft'un yasal bir ürüne sahip yasal bir şirket olabileceğini ve şu an öyle göründüğünü, ancak şirketin kim tarafından yönetildiğinin sorgulanmaya başlanmasının, onun güvenilirlik ve pazar payı elde etmesini son derece zorlaştıracağını söylüyor.

Okuyucu Yorumları