Dev web sitelerinin kullandığı 5 teknoloji!

Hepimizin hayranlıkla takip ettiği dev web sitelerinin ardında bu 5 müthiş teknoloji yatıyor!

5 vazgeçilmez web teknolojisi

Dev internet sitelerinin bize görünen kısmından gündemi takip ediyoruz. Bu siteler bize sağladığı içeriğin yanında eşsiz bir kullanıcı etkileşimi de sunuyor. Peki bu web siteleri, hangi teknolojilerin ve araçların desteğiyle çalışıyor? Bu yazımızda bugünkü web sitelerinin dayandığı en büyük beş teknolojiyi sizlere tanıtacağız.

Apache HTTP Sunucusu: Kısa adıyla Apache, açık kaynak kodlu bir sunucu yazılımı. Unix, Windows ve diğer işletim sistemleri için sunulan yazılım web sitelerinin dağıtımı ve ilgili hizmetleri ele alıyor. Web sitelerinin büyük bir bölümü Apache HTTP sunucusu kullanıyor.

jQuery: jQuery, istemci tarafında kod çalıştırmaya yönelik ücretsiz ve açık kaynak kodlu bir JavaScript kod kütüphanesidir. Web geliştiricileri jQuery ile animasyonlar oluşturabilir, eylemleri düzenleyebilir, Ajax'ı entegre edebilir. jQuery, JavaScript programlamayı basitleştirerek geliştirmeyi hızlandırır ve öğrenmesi daha kolaydır.

Google Analytics, Open Graph ve Facebook Insights

Google Analytics, Open Graph ve Facebook Insights
Web siteleri, OGP ile fotoğraflar veya sayfalar gibi nesneler arasındaki ilişkileri analiz ediyorlar

Google Analytics: Google Analytics web site trafiğini ve kullanıcı davranışlarını analiz etmenize izin veriyor. Bu sayede web sitesinin içeriğini, reklamlarını ve gelirlerini optimize etmek mümkün hale geliyor.

Open Graph Protocol: Open Graph ile web sitelerini bir sosyal grafiğe entegre etmek mümkün hale geliyor. Web siteleri bu hizmet ile fotoğraflar veya sayfalar gibi nesneler arasındaki ilişkileri analiz ediyorlar. Open Graph Protocol bir Facebook API'ı ve isminin tersine kapalı kaynak kodlu.

Facebook Insights: Facebook Insights, web sitesi trafiğini analiz etmede kullanılan diğer bir araç. Araç, içeriğin nasıl kullanıldığını, kullanıcıyla ilgili bilgileri ve kullanıcı büyümesini gösteriyor. Hizmet, Facebook sayfası sahiplerine ve platform geliştiricilerine ücretsiz olarak sunuluyor. Facebook Insights, kullanıcılarını Facebook yoluyla bağlamak, içerik paylaşmasına izin vermek ve Facebook yoluyla indirme veya yarışma gibi hizmetler sunmak isteyen web siteleri tarafından kullanılıyor.

Okuyucu Yorumları