Dikkat! Virüs söylentileriyle Dosyalarınızı Silmey

Emailler ile gelen virüs uyarılarında gerçek virüs uyarıları olduğu gibi sizlere işletim sisteminin parçaları olan dosyalarıda hedef gösteren uyarılarda dikkatli olmak gerekiyor.<br>

Dikkat! Virüs söylentileriyle Dosyalarınızı Silmey

Geçtiğimiz haftalarda yayılmaya başlayan emaillerde C:\WINDOWS\command dizini altında yer alan SULFNBK.EXE diye bir virüsün olduğu ve 1 Haziran'da ortaya çıkacağı yazılmaktaydı.
Tüm sahte virüs uyarılarında olduğu gibi bu maillerde de hiç bir Anti-Virüs programının bu virüsü tanımayacağı ve bir şekilde bilgisayarınızı kullanılmaz hale getireceği belirtiliyordu.

Kaspersky Lab'den (AVP) yapılan açıklamada, SULFNBK.EXE'nin bir Windows programı olduğunu, Windows 9x kullanan her kullanıcıda bulunacağı belirtildi. Dosyanın Windows'daki görevi aslında sadece uzun dosya isimlerini saklamak. Bu dosyanın SİLİNMESİ durumunda, bilgisayarınızda MS-DOS kipinde asla 8 karakterden uzun dosya ismi görememeniz ve dolayısıyla bir çok programın ve işletim sisteminin düzgün bir şekilde çalışamaması tehlikesi söz konusu.

Ama tabi ki SULFNBK.EXE de diğer herhangi bir dosya gibi virüs tehlikesi altında. SecurityPortal.com'un bu maillerin çıkış nedenini araştırmasında da, bu mailleri ilk göndermeye başlayan kişinin makinasında bulunan ve her virüs programının rahatlıkla tesbit edebileceği, yaygın Magistr adlı virüs olduğu ortaya çıktı.

Kaspersky Lab İletişim sorumlusu Denis Zenkin "Kullanıcıların, arkadaşlarını bir tehlikeye karşı uyarması gayet doğal ve önemlidir. Ama iyi niyetli de olsa, incelenmeden yapılan bir uyarı, tüm arkadaşlarının bilgisayarlarını virüs olmadan dahi bozabilir. Bu söylentiler yüzünden, insanlar gerçekten var olan virüs uyarılarını dikkate almamaya başlıyorlar" diye konuştu.

Okuyucu Yorumları