Dünyanın en hızlı kartına cevap gecikmedi!

AMD'nin "dünyanın en hızlı ekran kartı" dediği kartına Nvidia'dan cevap gecikmedi: İşte GTX 590!

Nvidia'dan AMD'ye sert cevap!

AMD'nin en hızlı ekran kartı Radeon 6990'na Nvidia'nın cevabı çok gecikmedi. Fiyatı 700 dolar olsa da, çalışırken çok yüksek ses çıkarsa ve çabucak ısınsa da Radeon 6990 dünyanın en hızlı ekran kartı olmayı başarmıştı.

Nvidia'nın bu karta cevabı ise GTX 590 ile geldi. 3GB GDDR5 hafızanın yanında 1024 işlemci ünitesi bulunuyor. Kartın fiyatı ise AMD'ninkiyle aynı, 700 dolar. Anandtech'in yaptığı testlere göre; Civilization V, DIRT 2, Mass Effect 2 ve HAWX'da Nvidia'nın GTX 590'ını üstünlüğünü kurarken, AMD'nın daha yüksek fps elde ettiği oyunlar Crysis, BattleForge ve STALKER. Testlerden de anlaşılabileceği üzere Nvidia zaten yüksek performans alınan oyunlarda daha üstünken, AMD'nin daha üstün olduğu oyunlar, sistemleri ciddi anlamda zorlayanlardan.

Ancak GTX 590 yine gürültülü ve çabuk ısınan bir kart olsa da bu konuda AMD'nin yanına yaklaşamıyor. 65 desibel ses çıkartan Radeon'un yanı sıra GTX'in overclock modunda bile 63.1 desibele çıkabiliyor.

Tabii bu güçlü kartlardan alınan performansı iki tane daha düşük performanslı ekran kartını kullanarak daha sessiz ve soğuk bir şekilde alabilirsiniz. Ancak bu olay, Radeon 6990 ve GTX 590'ın tek kart şeklinde dünyanın en hızlı kartları olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Okuyucu Yorumları