Dünyanın en yüksek binası 1 kilometre olacak!

Suudi Arabistan'da inşa edilecek bina, bir kilometre yüksekliğinde olacak!

1 kilometrelik bina!

Dubai'deki Burj Khalifa (Burç Halife) şu anda dünyanın en yüksek binası unvanını elinde bulunduruyor ancak onun mimarları şimdi Suudi Arabistan'da yeni bir projeyle bu durumu değiştirecek gibi görünüyor.

Jeddah Tower (Cidde Kulesi) ya da Kingdom Tower (Krallık Kulesi) olarak bilinen bina 2018 yılında tamamlandığında 3,280 fite yükselerek, dünyanın ilk bir kilometre yükseklikteki yapısı olacak. Yapımı 2010 yılında tamamlanmış Burj Khalifa ise 2,716 fit yani 828 metrelik yüksekliğe sahipti.

Suudi hükümeti bu hafta kule de dahil olmak üzere Cidde şehrinin inşası için 2.2 milyar dolarlık fon desteğinde bulunduğunu duyurdu. Kule, Adrian Smith + Gordon Gill Mimarlık tarafından tasarlanandı ve 26. kata kadar inşaatı tamamlanmış durumda. Ama hala yapılması gereken çok şey var. 1.23 milyar dolarlık proje tamamlandığında ofisler, daireler ve Four Seasons otel için kullanılacak 200 kata sahip olacak.

Ayrıca yakınlardaki tuzlu su ve yüksek rüzgar seviyeleri nedeniyle mühendislik zorlukların meydana geldiği yapı aynı zamanda Kızıldeniz manzaralı olacak.

Okuyucu Yorumları