"Düz Dünyacı" İlk Roketini Fırlattı...

Dünya'nın düz olduğunu ispatlamak isteyen adam, ilk başarılı roket fırlatmasını gerçekleştirdi. Ama sonunda bir ispat elde edemedi!

"Düz Dünyacı" ilk roketini fırlattı

Dünya'nın aslında düz olduğu düşüncesinin savunucularından olan ve bağımsız bir roket ile bu düşünceyi kanıtlamayı amaçlayan Mike Hughes, pek çok başarısız denemenin ardından ev yapımı roketini en sonunda başarılı bir şekilde fırlatmayı başardı. Aslında bu fırlatmanın başarılı olduğunu söylemek biraz abartı olabilir. Hughes, Kaliforniya'da Mojave Çölü'nde yeryüzüne düşmeden önce kendisini 572 metre yukarı fırlatmayı başardı. Associated Press'e söylediğine göre düşüşte bazı küçük yaralar almıştı ancak sağlığı yerindeydi.

Hughes, daha önceki denemelerinde izinler ile ilgili sorunlar yüzünden fırlatma işlemini iptal etmek zorunda kalmıştı. Daha iyi bir platform kurmasından sonraysa bu izni alabilmişti.

Hughes'un deneyinin neyi kanıtladığını ya da çılgın adamın nasıl bir kanıtın peşinde olduğunu bilmiyoruz. Ancak Hughes, Dünya'nın frizbi şeklinde olduğuna inanıyor.

Fırlatma sırasında bazı problemler yaşanmış ve ideal olmayan koşullar yüzünden istenilen 350 psi itme yerine sadece 340'a ulaşmayı başarmış. Hughes bu deneyimin kendisini mutlu ettiğini belirtiyor.

Hughes için bir sonraki adım ise bir "Rockoon" olarak tanımlanıyor. Bu araç temel olarak, fırlatıldıktan sonra balona dönüşen bir roket olarak tanımlanabilir. Hughes, bu şekilde yaklaşık 110 kilometre yüksekliğe ulaşabilmeyi ve Dünya'nın küresel olmadığını ispatlamayı planlıyor...

Okuyucu Yorumları